Annonce
Midtsyd

Den Holistiske Højskole starter på en frisk: Ny bestyrelse, nyt lederskab og nyt navn

Højskolens nye bestyrelsesformand, Eva Birk, bor i Fole. Hun er samtdig kvinden bag ”Sjælefred”, hvor hun tilbyder healing og klarsyn med krystaller, meditation og massage.​ Foto: Mette Henriksen
Stensbæk - Den Holistiske Højskole har fået ny bestyrelse, som arbejder på at overtage både bygningerne, der ejes af Haderslev Kommune, samt jorden, som ejes af Skov- Naturstyrelsen. Eva Birk er formand for bestyrelsen.
Annonce

STENSBÆK: Den Holistiske Højskole i Stensbæk har fået ny bestyrelse og nyt lederskab.

Højskolen har de seneste år været gennem en turbulent tid rent ledermæssigt. Seneste leder, Maria Ruben Fries Hansen, der overtog styringen i 2018 efter grundlægger Linnea Beek Hansen, stoppede sidste efterår på grund af sygdom. Herefter overtog Linnea Beek Hansen og Shela Fozzi sammen lederskabet på højskolen.

I dag er kun Shela Fozzi tilbage som leder. Og en ekstra på trapperne, for lederskabet skal stadig være todelt.

Annonce

Er trukket i arbejdstøjet

- Der er kommet nye folk til at lede og fordele, og så sent som sidste uge har vi fået fire nye kandidater ind i bestyrelsen, fortæller bestyrelsesformand Eva Birk.

Den Holistiske Højskole i Stensbæk kunne sidste år fejre ti års jubilæum som højskole. Bygningerne blev i 1939 opført som som Statens Ungdomslejr Stensbæk. Privatfoto

Og der er helt bogstaveligt talt brug for at trække i arbejdstøjet for den nye bestyrelse.

- Der er både bygningerne, som skal have en omgang, men også organisations- og regnskabsmæssigt har vi brug for, at der kommer ro på. For uanset, hvor meget man vil det her med hjertet, så er det også en forretning, tilføjer bestyrelsesformanden.


Der er både bygningerne, som skal have en omgang, men også organisations- og regnskabsmæssigt har vi brug for, at der kommer ro på. For uanset, hvor meget man vil det her med hjertet, så er det også en forretning,

Eva Birk, bestyrelsesformand


Bestyrelsen arbejder blandt andet på at overtage både bygningerne, der ejes af Haderslev Kommune, samt jorden, som ejes af Skov- og Naturstyrelsen.

- Så længe kommunen er involveret, kan vi ikke søge fonde. Hvad bygningerne angår, så er vi i kontinuerlig kontakt med kommunen, som har givet tilsagn om at vi kan overtage dem for et symbolsk beløb. Vi har brug for at komme i dybden med det her, og det er alt for ressourcekrævende for os frivillige. Derfor kommer der en konsulent indover, tilføjer Eva Birk.

Annonce

Områdets samlingssted

Helt lavpraktisk arbejder bestyrelsen som noget af det første på at skifte navn.

- Vi vil gerne af med ryet om, at vores højskole er noget ”okkult og mystisk noget”. Dermed ikke sagt, at vi ikke vil alt det andet – naturen som redskab, energien, nærværet, sanselig og økologisk mad, den personlige og spirituelle udvikling, uddyber Eva Birk.

Og så vil højskolen gerne være stedet, hvor folk fra både det nære opland og længere væk fra,  kigger forbi til frokost, eller bare tager en slapper under et af de store gamle træer, på en sommerdag.

- Vi er stolte af vores café og omgivelserne, så drømmen er, at vi på sigt er det naturlige valg for borgerne, når de skal på tur med familien, på mountainbike eller på vandretur. Og skulle der være nogen, som fik lyst til at være frivillig, så gjorde det da heller ikke noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce