Annonce
Midtsyd

Der er gang i musikken hos STUK

Rektor Morten Thorndal bag trommesættet i det lokale på Vestergade, som skolen har lejet sig ind i. Foto: Thomas Holl
Studenterkurset og kostskolen i Toftlund har lejet sig ind i et lokale på den anden side af Vestergade. Her skal der være musikundervisning for 7. og 8. klasse samt eleverne på skolens mellemtrin.
Annonce

Toftlund: Der er for alvor kommet aktivitet i lokalerne hos det tidligere Bjarnes Radio på Vestergade i Toftlund.

STUK, Studenterkurset og Kostskolen i Sønderjylland, der har til huse lige over for ejendommen, har nemlig lavet en aftale med ejeren, Bjarne Lund, om et foreløbig etårigt lejemål i en del af stueetagen, og det er der en ganske særlig grund til.

- Fremover skal der være musikundervisning i lokalet. Det er netop blevet lovpligtigt for os at tilbyde praktisk-musiske fag for 7. og 8. klassetrin, og der skal også afholdes prøver i fagene. Vi har her på STUK valgt musik, som fra dette skoleår altså er blevet obligatorisk for disse klassetrin. Med lejemålet på den anden side af gaden har vi nu plads til det hele i forbindelse med den musikundervisning, vi tilbyder, og også eleverne på mellemtrinnet, som hele tiden har haft musik, skal have musikundervisning i det nye lokale, forklarer rektor Morten Thorndal.

STUK har godt 100 kvadratmeter til rådighed til undervisningen, som varetages af lærere fra Tønder Kulturskole, og i sidste skoleår indkøbte skolen musikinstrumenter til formålet.

STUK-eleverne bliver i øvrigt ikke alene i bygningen. For i lokalet ved siden af skolens lejemål driver Bjarne Lund, som i mange år har boet i ejendommen, en butik, hvor han sælger forskelligt dykkerrelateret udstyr.

Annonce

Madkundskab i Arnum

Det er i øvrigt ikke kun i forhold til musikundervisningen, at medarbejderne på STUK har fundet alternative løsninger.

Sidste år indgik skolen en aftale med Skovby Lejrskole i Faurholt ved Ribe om, at eleverne på mellemtrinnet her kunne modtage undervisning i madkundskab, men fra og med dette skoleår har man i stedet indgået en aftale med Haderslev Kommune om et etårigt lejemål på den tidligere Arnum Skole.

- Baggrunden er, at der i Arnum er et decideret hjemkundskabslokale, som i højere grad dækker netop det behov, vi har, siger Morten Thorndal.

- Fremover bliver godt 20 elever fra 6. klasse undervist i hjemkundskab i Arnum en hel dag hver anden uge, supplerer Puk Krüger Jepsen, der er leder af STUKs mellemtrin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce