Annonce
Midtsyd

Desirée skiftede København ud med Vojens: - Her i Vojens har vi det hele

Desirée Utzon var klar til hus, have og natur i baghaven, da hendes arbejdsplads blev flyttet fra København til Haderslev. Familien, der hurtigt voksede fra to til fire, stortrives i Vojens. Foto: Mette Henriksen
Desirée Utzon flyttede til Vojens, da hendes statslige arbejdsplads blev del af udflytningsplanen, og fik base i Haderslev. Knap fire år senere - og to børn rigere - er hun faldet mere end godt til i det sønderjyske.

VOJENS: Der var både tabere og vindere, da tusindvis af statslige arbejdspladser for nogle år tilbage blev flyttet fra København til forskellige kommuner i resten af landet.

Desirée Utzon fra Vojens blev én af vinderne.

Timingen kunne nemlig ikke havde været bedre for den unge kvinde, da hendes arbejdsplads,  Arbejdsskadestyrelsen, i 2017 flyttede fra København til Haderslev, for at blive til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Faktisk bragte flytningen til Sønderjylland ikke kun en ny arbejdsplads og kolleger med sig, men også muligheden for at skabe et anderledes liv .

- Jeg plejer at sige, at jeg i lynets fart fik villa, volvo og vovse. At det blev Vojens, vi flyttede til, var lidt tilfældigt. Byen lå bare godt på min plus-minus-liste, blandt andet på grund af de gode indkøbsmuligheder, her er overskueligt for børn, og så er der stationen, som er et kæmpe plus, når man kun har én bil og man som jeg arbejder i Haderslev, uddyber Desirée Utzon, der knap fire år efter flytningen kan kalde sig mor til to: Mille på snart tre og Mathias på knap 1½ år.


Byen lå bare godt på min plus-minus-liste, blandt andet på grund af de gode indkøbsmuligheder, her er overskueligt for børn, og så er der stationen, som er et kæmpe plus, når man kun har én bil og man som jeg arbejder i Haderslev.

Desirée Utzon, tilflytter


- Min mand Allan og jeg havde kendt hinanden længe, vi var det samme sted i livet og ville det samme. Så det med at få børn gik hurtigt, da vi først var flyttet herned,  fortæller hun.

Annonce

Fra Frederiksberg til parcelhus

Desirée Utzon har ikke et sekund fortrudt, at hun skiftede Frederiksberg-lejligheden ud med parcelhuset i Vojens. Især under corona har hun været glad for beslutningen.

- Jeg var nået dertil, hvor jeg var blevet træt af storbylivet og larmen, så mentalt var jeg på vej ud allerede. Det skal ikke lyde, som om Københavnerne er uvenlige, for det er de bestemt ikke. Jeg var bare klar til noget med hus og have, også fordi jeg havde hund, siger hun og uddyber:

- Især her under corona har jeg været lykkelig for, at jeg ikke længere boede i København. Smitteudbruddet var jo voldsomt en overgang, og her i Vojens er der god mulighed for at holde afstand til hinanden, siger Desirée, der har fundet sin yndlingsplet i nærheden af familiens hjem.

- Tæt på, hvor vi bor, er der en lille skov og en sø. Der er så skønt og fredfyldt, at jeg altid lige må stoppe op og nyde det, når jeg går tur med min hund.

Savnet til familien på Sjælland er minimalt - og det er ikke kun, fordi Vojens er et dejligt sted.

- Ikke længe efter at vi flyttede hertil, købte min mor og far hus i Sommersted, så det kunne ikke være bedre. Nu arbejder jeg så på også at få min søster herned, slutter Desirée med et kæmpe smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Annonce