Annonce
Midtsyd

Det bliver 'vildt': Nyt rekreativt område på vej i Toftlund

Hans Eckardt Jensen (tv.) og Jakob Engsig-Karup ved opkørslen til kælkebakken, da den fik ”en barbering” i 2017. Nu er der nye planer på vej for området. Arkivfoto: Ella Warming
Toftlund Udviklingsråd barsler med et nyt projekt i kælkebakke-området, som skal give borgerne oplevelser året rundt. Tønder Kommune bakker op og slår samtidig et slag for biodiversiteten.
Annonce

TOFTLUND: Borgere i området ved kælkebakken i Toftlund kan se frem til et nyt forskønnelsesprojekt.

Her har træer, buske og brombærkrat nemlig atter overtaget styringen, og et nyt ”projekt nedkæmpelse” er derfor på vej – og mere til.

Tidligere skovfoged, Jakob Engsig-Karup, er en del af den gruppe frivillige fra Toftlund Udviklingsråd, der er idéudviklere og tovholdere på projektet.

Lad hundrede blomster blomstre, sagde formand Mao i sin tid. I Toftlund må der gerne være tusinder af dem - både for synets og biodiversitetens skyld. Arkivfoto

- Vi synes, at området har meget mere at byde på end kun at være kælkebakke om vinteren. Derfor arbejder vi på at udvikle det til at kunne bruges rekreativt hele året. Tanken er at skabe flere faciliteter som en legeplads, eventuelt med en svævebane, og borde og bænke, hvor folk kan slå sig ned og nyde omgivelserne, fortæller han.


Vi synes, at området har meget mere at byde på end kun at være kælkebakke om vinteren. Derfor arbejder vi på at udvikle det til at kunne bruges rekreativt hele året.

Jakob Engsig-Karup, Toftlund Udviklingsråd


- Det er også muligt at etablere noget rekreativt ved søen nu, hvor den er blevet udvidet, og tanken om en mountainbike-bane har også strejfet os. Vi er stadig i idéudviklingsfasen, så input fra borgerne modtages gerne, tilføjer Jakob Engsig-Karup.

Annonce

Søger fonde

Tidshorisonten for, hvornår beboerne kan indtage området med vattæpper og picnickurve, er endnu ikke fastsat.

- Første skridt er at få lavet en projektbeskrivelse, så vi kan søge fondspenge. Måske kan projektet endda komme i betragtning til en sjat penge fra selve byudviklingspuljen, men det må tiden vise.

Tønder Kommune bakker op om projektet med blandt andet beplantning, som skal støtte biodiversiteten.

- I stedet for kun at så græs vil vi invitere de vilde blomster indenfor, så vi fremmer biodiversiteten. Insekterne har brug for en hjælpende hånd, og jo mere vild natur vi har, jo mere naturligt bliver det at se på. Vi skal have vendt billedet af, at vild natur er lig med, at det ser rodet ud. Det kan vi kun ved at etablere flere naturlige blomsterenge, uddyber Christian Kjær-Andersen, afdelingsleder Vej & Park.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Vanila-manden på skafottet

Annonce