Annonce
Midtsyd

Det skal de ikke regne med hver gang: Politiet var massivt til stede i Toftlund

Den nytiltrådte justitsminister Mattias Tesfaye indviede mandag eftermiddag den nye nærpolitistation i Toftlund foran et stort fremmøde af både betjente og borgere. Foto: André Thorup
Mandag eftermiddag blev den nye nærpolitistation i Toftlund indviet med besøg af blandt andre justitsminister Mattias Tesfaye (S). Både lokalbefolkningen og betjentene var mødt op i hobetal.

TOFTLUND: En, to, tre, fire, mange. Næppe har et så stort antal betjente været til stede samtidigt en mandag formiddag i Toftlund, som da snoren til den nye nærpolitistation blev klippet over mandag.

Flere af talerne ved indvielsen understregede da også, at det nok ikke lige var det fremmøde, som borgerne skulle forvente at se i hverdagen, hvor stationen vil have åbent 15 timer om ugen. Men om ikke andet, så skal stationen være med til at sikre en bedre dækning af området.

- Vores politikreds er meget stor, og Toftlund har måske været et af de steder, hvor vi ikke har været helt så meget til stede. Det ændrer vi nu. Formålet med nærpolitistationen er, at vi skal skabe tryghed og synlighed lokalt, sagde politidirektør i Syd- og Sønderjyllands Politi Frits Villy Kjeldsen i sin åbningstale.

Annonce

Toftlunds første politistation blev bygget i 1912, men den lukkede igen i 1972.

Nærpolitistation

  • Tilbage i december 2020 blev Tønder Kommune udpeget som en ud af 20 steder, der ville få en nærpolitienhed. Det er en del af politiforliget som alle partier i Folketinget på nær Venstre, står bag.
  • Nærpolitistationen skal sikre et nærværende politi, der er synligt, tilgængeligt og rykker ud hurtigt.
  • Stationen i Toftlund ligger på Søndergade 8 og har åbent for borgerhenvendelser mandag til onsdag 12.00 til 15.00, torsdag 14.00 til 17.00 og fredag 10.00 til 13.00.
  • Der er fem politifolk tilknyttet stationen.

15 ud af 20

Politiet var bestemt ikke de eneste, der var mødt op til fejringen. Også talrige borgere samt justitsminister Mattias Tesfaye (S) havde slået vejen forbi Søndergade 8. Sidstnævnte var med til sit første offentlige officielle arrangement, siden han for en uge siden overtog posten fra Nick Hækkerup.

På trods af den korte tid på kontoret, så var det faktisk ikke den første nærpolitistation, som ministeren var med til indvielsen af.

- Jeg bor ikke selv i Sønderjylland, jeg bor på Vestegnen. Men vi har alligevel en ting til fælles. Vi har fået en nærpolitistation. For et år siden var jeg til et lignende arrangement, da man åbnede stationen i Ishøj, sagde Mattias Tesfaye inden han klippede snoren.

Med Toftlund er der nu åbnet 15 ud af de i alt 20 planlagte nærpolitistationer, som aftalepartierne blev enige om ved politiforliget tilbage i december 2020. Der har altså taget halvandet år at få stablet stationen på benene i Toftlund.

- Det havde da været sjovere at være blandt de første end de sidste, men det har handlet om at gøre det på en ordentlig måde, og så kan vi ikke åbne alle på en gang, sagde ministeren.

Justitsminister Mattias Tesfey fik æren af at indvie den nye nærpolitistaion i Toftlund. Foto: André Thorup
Annonce

Kendte ansigter

Formålet med nærpolitistationerne er at skabe et synligt politi. Borgerne har mulighed for at henvende sig i åbningstiden, og derudover vil politiet patruljere i området samt lave forebyggende arbejde såsom at tage på skolebesøg.

Alt det skal være med til at sikre en større tryghed lokalt.

- Det er en måde at prioritere bestemte betjente til et bestemte område, så de lærer det at kende. Vi håber på, at det også kan være med til, at man får hjulpet nogle unge, allerede inden det går galt, sagde Mattias Tesfaye.

Han mener, at det kan have en stor betydning, at betjentene ikke er helt fremmede mennesker i Toftlund.

- En betjent bliver dermed ikke bare en person i en bil, men et kendt ansigt, som man måske har mødt i skolen eller nede i byen, sagde han.

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen modtager 2.800 kr. af skolemælkslegatet

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Familiespejderdag med Vojens Rune Gruppen

Annonce
Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Indbrudstyve brød ind i kemirum: Slap afsted med tyvekoster for op mod 900.000 kroner

Midtsyd

Sofari hos Solbakken Økologi

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Midtsyd

Per Nielsen spiller sammen med lokalt kor: Gram Sognekors 30 års jubilæum fejres med koncert

Midtsyd

Klumme: Den kære ungdom

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Midtsyd

Tønder Kommune fortsætter positiv udvikling: Antallet af sygedage hos ansatte falder

Midtsyd

Tidligere elev har lånt sal på Musik & Teater Højskole til støttekoncert for Ukraine

Midtsyd

Det er Rat Godt: Ny køreskole er åbnet i Agerskov - åbner snart i Haderslev

Annonce