Annonce
Midtsyd

Diana står bag ny ungdomsklub i Agerskov: - De unge skal føle, at de er en del af byen

- Jeg er helt høj af glæde, når jeg kommer hjem, siger Diana Andersen om klubaftenerne i Agerskovs nye ungdomsklub med base på Hovedgaden 19, som hun er tovholder på. Foto: Mette Henriksen
Diana Andersen fra Agerskov har længe haft et ønske om at få byens unge mennesker væk fra gaden - og ind i varmen. Nu er Agerskov Ungdomsklub på Hovedgaden 19 blevet en realitet.

Agerskov: Agerskov har fået en ungdomsklub.

Det er Diana Andersen fra Agerskov, der er tovholder på det nye tilbud, der indtil videre køres i privat regi. Hun får hjælp fra en masse andre frivillige ildsjæle fra byen, blandt andre hendes to ældste døtre.

Mange af byens teenagere har længe gået uden klubtilbud og hængt ud forskellige steder i byen - alt for længe, synes Diana Andersen, der selv er mor til fire børn i alderen 12, 15, 18 og 20 år.

Annonce

- Der er mange unge mennesker i Agerskov og opland, som gerne vil mødes og være sammen. Og går man ikke til sport, så er det faktisk svært med tilbud her i området. Så er der ikke rigtig nogle steder, hvor de kan mødes, siger Diana Andersen, der har fået husly hos Club Ti 16, der også bæres af frivillighed, og som er et tilbud til børn fra 2.-3. klasse og opefter i eftermiddagstimerne.

Planen var oprindeligt, at Agerskov Ungdomsklub skulle være i kommunalt regi. Det er stadigvæk drømmen, men kun til dels.

- Vi ville rigtig gerne have en kommunal ungdomsklub i Agerskov, men sådan noget tager tid. Så nu greb vi muligheden og har lejet os ind her i huset, hvor der har været klubaftener siden marts. Og jeg må sige, at vi er blevet ret begejstrede for lokalerne. Her er simpelthen alt, hvad vi har brug for. Fra hyggelokale til værksted, køkken og mulighed for at spille spil og høre musik. Der er også rigtig fine udenomsarealer, hvor vi kan grille, fortæller Diana Sørensen.

- Bliver tilbuddet kommunalt, så ved vi ikke rigtigt, hvad vi får, og hvor det bliver. Og så vil der typisk være lukket fra april til en gang i september. Det, synes vi, er længe for de unge. Her i klubben bestemmer vi selv. Men vi er selvfølgelig åbne overfor begge modeller, så nu ser vi, hvad der sker. Vi er løbende i kontakt med kommunen om det, uddyber Diana Andersen, der har meget på hjerte.

- Det her sted er de unges domæne - et sted, hvor de bare kan være sig selv og hygge sig, så de ikke skal gå rundt i byen. Nogle opfatter de unge som ballademagere, er irriteret over larm, musik og knallerter. Det vil vi gerne ændre på, så de unge bliver en vigtig del af vores by og føler, at der også er plads til dem.

De unge kan også få styr på knallerten, når der er klubaften. Privatfoto
Der er hygge på højt plan i ungdomsklubben, som holder til hos Club Ti 16 i Agerskov. Privatfoto

Den første måned i ungdomsklubben er gået, og det har været en kæmpe succes.

- Vi har haft 77 unge igennem - det er helt fantastisk. Vi er også utroligt glade for opbakningen i byen i forbindelse med åbningen, hvor Spar leverede gratis chips, og Inga, som ejer huset, kom med slush ice til de unge, mens Davidsen har sponsoreret værktøj, så der er nyt grej til værkstedet.

Gode rammer ude og inde

Agerskov Ungdomsklub henvender sig til unge fra 8.-10. klasse. Der er klubaften mandag og onsdag fra klokken 19 til 21. Man betaler 20 kroner per gang.

- Pengene går til husleje og lidt forplejning - der bliver spist rigtig meget toast, siger Diana Andersen med et grin.

Hun går glad hjem efter hver vagt i klubben.

- De unge er så taknemmelige, søde og hjælpsomme. Jeg er helt høj af glæde, når jeg kommer hjem. Til at begynde med havde vi planer om en masse ting, de kunne tage sig til. Men de vil meget hellere bare sidde sammen og snakke, hygge og grine. Det er super dejligt at se.

De unge er så taknemmelige, søde og hjælpsomme. Jeg er helt høj af glæde, når jeg kommer hjem.

Annonce
Kultur

Tønder Unge Film Festival 2022

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen holdt fest for hele verden

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen modtager 2.800 kr. af skolemælkslegatet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Indbrudstyve brød ind i kemirum: Slap afsted med tyvekoster for op mod 900.000 kroner

Ugeavisen Haderslev

Familiespejderdag med Vojens Rune Gruppen

Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Midtsyd

Per Nielsen spiller sammen med lokalt kor: Gram Sognekors 30 års jubilæum fejres med koncert

Midtsyd

Sofari hos Solbakken Økologi

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Midtsyd

Klumme: Den kære ungdom

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Annonce