Annonce
Midtsyd

Drømmen har fået vinger: Ole vil have storkene tilbage til Agerskov

Ole og Dorthe Schmidt er ikke bange for at trække i arbejdstøjet, for at få projekt sø op at stå. Foto: Mette Henriksen
Ole Schmidt fra Agerskov er ved at etablere en sø i sin baghave i håb om, at et storkepar vil slå sig ned. Naturpulje giver økonomisk håndsrækning.
Annonce

Agerskov: Ved første blik er det et helt almindeligt etplanshus i et parcelhuskvarter med den dertil ofte tilhørende frimærkehave.

Det er først, når Dorthe og Ole Schmidt inviterer gæsterne på en tur med ned i baghaven, at det helt almindelige bliver til et ”wow”. I hvert fald, hvis man synes, at natur og dyr er hyggeligt, for familie Jensens ”baghave” består af godt og vel 3000 kvadratmeter mini-skov og engarealer, som både geder, høns og kalkuner kalder deres hjem. Og måske snart også et storkepar.

Hvad der fascinerer ham ved storke - om det er myterne om frugtbarheden eller det eventyrlige - så har baggrund i Ole Schmidts barndom i Vestjylland.

- Det er en drengedrøm fra min opvækst i Skjern. Da jeg var knægt, flyttede der et storkepar ind på banegården, og det gjorde stort indtryk på mig. Sidenhen har jeg haft en drøm om at skabe mit eget sted med en sø og en storkerede på vores grund. Storkereden er på plads, så nu mangler vi bare søen, fortæller Ole Schmidt.

Et arrangement i storkebyen Smedager har nu givet Ole Schmidt´s barndomsdrøm vinger.

- Her ville tilfældet, at jeg kom til at sidde ved siden af Jesper Tofft fra Ravnhøj Consult, der er et rådgivningsfirma indenfor natur og landskab. Over en kop kaffe - og en chokoladefrø, selvfølgelig - fik vi drøftet mit projekt. Efterfølgende har han været her for at kigge på området, og det korte af det lange er, at der nu er givet grønt lys for, at Markus Jebsens Naturpulje støtter mit projekt, fortæller en storsmilende Ole Schmidt.

- Det er stort. Ikke kun for os som familie, men forhåbentlig også for Agerskov, for vores eget lille paradis her må meget gerne blive et udflugtsmål for byens borgere. Vi har i forvejen ofte dagplejere, som kigger forbi vores grund for at hilse på dyrene. En storkefamilie i baghaven kunne give udflugten en ekstra dimension.

Storkene har åbenbart allerede et godt øje til Agerskov.

- Vi har to gange i år haft besøg af en stork i vores rede, og vi vurderer, at den har kredset rundt omkring i området i omkring to måneder. Der er selvfølgelig ingen garanti for, at vi får et storkepar til at slå sig ned her, men vi vil skabe de allerbedste betingelser for, at de vil kunne trives.

Og Ole Schmidt er allerede trukket i arbejdstøjet. Det samme er hans hustru Dorthe, der er en trofast støtte, når Ole har projekter i ”haven”. Store som små.

- Nu skal alle træerne fjernes, så vi kan få etableret en sø, som Markus Jebsens Naturpulje vil give økonomisk hjælp til etableringen af. Det vil give rigtig gode betingelser for storke med under 100 meter til tre forskellige søer her i området.

Mange tror, at storken udelukkende lever af frøer. Men det er langt fra sandheden. Storken er ikke en kostforagter. På menukortet står ud over frøer dyr som snoge, fisk, insekter, snegle, mosegrise, rotter, mus, æg og fugleunger.

- Agerskov byder på fine engarealer, der, når de holdes nede, giver rigtig gode foderbetingelser for storke. For ikke at tale om de mange mus, rotter og frøer, der holder til her.

Andre dyr er allerede flyttet ind i familie Schmidt´s mini-zoo. Storkene må gerne blive de næste i rækken. Foto: Mette Henriksen
Storkereden er klar på Ole Schmidt´s grund i Agerskov. Foto: Mette Henriksen
Allerede nu er familie Schmidt´s mini-zoo i forlængelse af haven et yndet udflugtssted for Agerskov´s børneinstitutioner. Foto: Mette Henriksen
Storken har været forbi Agerskov flere gange i år. Privatfoto Ole Schmidt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce