Annonce
Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Hovedårsagen til, at Thomas Trier forlader skolen efter syv år, er disse to piger, døtrene Liva og Hedvig, som han har set alt for lidt til. Foto: André Thorup
Der var både verbale skulderklap, sang og musik samt ikke mindst en anelse vemod i luften, da Musik og Teater Højskolen i Toftlund lørdag sagde farvel til forstanderen gennem de sidste mere end syv år, Thomas Trier.
Annonce

TOFTLUND: Alt var ikke helt som det plejer. Deltagerne sad på rad og række med to meters afstand, canapéerne stod portionsanrettet på bordene foran hver stol, og de forventelige håndtryk og krammere var afløst af albue-hilsen og venlige nik.

- Vi mener at have alle forholdsregler på plads. Drejebogen er godkendt hos Sundhedsstyrelsen og det lokale politi, lød det i velkomsten fra viceforstander Hartvig Dolberg, da Musik og Teater Højskolen i Toftlund lørdag eftermiddag tog afsked med forstanderen gennem mere end syv år, Thomas Trier.

- Du har sat Musik og Teater Højskolen på det danske landkort. Du har gjort en forskel for eleverne, sagde skolens bestyrelsesformand, Bodil Kirkegaard Johansen, i afskedstalen.

Annonce

Samarbejde og tillid

57-årige Thomas Trier kom til højskolen i Toftlund i 2012, hvor han har været med til at sætte mange skibe i søen. Det gælder blandt andet den velbesøgte ungescene Mejeriet, der har budt på mange gode og sjove oplevelser de sidste år, og en kommende kulturfestival, der inddrager hele byen.


Du har sat Musik og Teater Højskolen på det danske landkort.

Bodil Kirkegaard Johansen, formand for bestyrelsen, Musik og Teater Højskolen, Toftlund


Det er da heller ikke af faglige, men alene af private årsager, at turen nu går fra Toftlund til Aarhus. Thomas Trier er far til fire. De to ældste er voksne, men pigerne Liva og Hedvig på henholdsvis 10 og 17 år har ikke set nok til deres far. Det skal der nu laves om på. De to piger var da også blandt deltagerne under lørdagens reception og fik her indtryk af, hvor populær deres far er.

Receptionen bød ud over taler også på en del underholdning fra blandt andet den internationale elev-duo Torunn Osp og Maximilian fra henholdsvis Island og Ukraine. Duoen har fundet sammen på deres seks måneders ophold på højskolen. Og formanden for højskolens elevforening, Signe Jakobsen, der var elev samme år, som Thomas Trier tiltrådte, sagde tak og overrakte den afgående formand en Højskolesangbog med mange hilsner og gode ønsker fra tidligere elever.

Annonce

Manuskriptforfatter

Ud over sangbogen kom elevforeningen også med en kuglepen og en notesblok. Det var helt bevidst.

Efter årene som forstander i Toftlund har Thomas Trier som uddannet dramaturg nemlig planer om at genoptage sit tidligere virke som manuskriptforfatter. Indtil videre har han 20 teaterforestillinger på CV'et.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Gram: Små landmænd blev godt kørende

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Fortiden, nutiden og fremtiden

Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Midtsyd

Klumme: Hvem har du rost denne uge?

Midtsyd

Foredrag aflyst

Midtsyd

Ny udstilling i Kultur- og Musikhuset

Annonce