Annonce
Midtsyd

Edith genfandt lykken: - Min mand er sendt fra himlen

Edith Lund Linding i Arrild-salonen, som ligger i forbindelse med privaten - en firlænget gård, som i dag er komplet gennemrestaureret. Foto: Mette Henriksen
I denne serie zoomer Ugeavisen MidtSyd ind på områdets forretningsdrivende. Vi besøger dem i butikken til en snak om deres liv bag disken og i privaten. I denne uge har vi besøgt frisør Edith Lund Linding fra Arrild.
Annonce

Hvad ved dine kunder ikke om dig?

- De ved bestemt ikke at jeg er utrolig genert. Det kan ikke mærkes arbejdsmæssigt, for i salonen er jeg i mit es og meget udadvendt, men privat er jeg helt anderledes. Især, når jeg ikke kender folk. Jeg har heller aldrig holdt en tale i hele mit liv, men jeg har aftalt med mig selv, at det SKAL jeg, når min ældste datter skal konfirmeres om fire år. Bare tanken om det, får mig allerede nu til at ryste i bukserne…

Hvornår er du mest lykkelig?

- Det er jeg sammen med min dejlige familie. Og når mine ansatte er glade og tilfredse og trives i jobbet. Det er de to ting i nævnte rækkefølge, men tæt op ad hinanden. Familie og arbejde – det er meget vigtigt for mig på hver sin måde.

Hvordan mødte du din mand?

- Min nuværende mand er sendt fra himlen. Jeg fik øje på ham på et Facebookbillede, hvor han var sammen med nogen af mine gamle drengevenner og tænkte: Hvem er han? Han er flot! Vi blev venner på Facebook, og det var så det. Nogle måneder senere så jeg ham på gågaden i Aabenraa, og han boede altså på Sjælland dengang. Jeg gik hen til ham, tog fat i ham og sagde: Du er ham fra Facebook. Og det var så igen det. Så kontaktede han mig efter et stykke tid, vi mødtes, blev forelskede – og nu skal vi have tvillinger til forår.

Har der været et vendepunkt i dit liv?

- Min skilsmisse fra min første mand, som også er far til mine tre børn. Jeg er den gammeldags mor far og børn-type, og det skulle have været os resten af livet. Jeg er normalt ret stærk, men det her fik mig helt nede at vende. Men jeg kom over det, og er kommet endnu stærkere ud af det. I forhold til børnene vil det dog altid være en slags sorg.

Hvordan endte du i dit fag?

-Jeg har altid vidst, at jeg skulle være frisør. Jeg var allerede god til det som barn. I folkeskolen på Bornholmerturen fik jeg ordnet hår på både elever og lærere – farve og klipning. At jeg skulle være selvstændig, lå også i kortene tidligt. Jeg var altid den, der arbejde over og lige gav dét ekstra, så jeg kunne lige så godt selv tjene pengene.

Hvad er din definition af frihed?

- Den er svær. Virkelig. Man har aldrig rigtig fri, når man er selvstændig. Det må være, når jeg er på ferie. Den totale frihed er et spa ophold sammen med min mand.

Hvis du vandt ti millioner, hvad ville du så bruge dem på?

- Så skulle vi rejse verden rundt hele familien - Peter og jeg og alle ungerne. Og så ville jeg også bygge et fitnesscenter i Arrild, for det mangler vi her i byen. Det kunne være mega cool.

Hvem er dit største forbillede?

- Jeg har ikke en enkelt, så det må generelt være personer, som opnår succes ved hårdt arbejde. Som iværksætteren Jesper Buch, der er medstifter bag Just Eat. Det har jeg kæmpe respekt for.

Har du en tilbagevendende drøm?

- Det har jeg faktisk haft siden jeg var helt lille. Jeg kører en kæmpe lastbil, og rattet drejer bare rundt og rundt. Jeg er bange, men jeg bliver bare ved med at køre, og ender ude på motorvejen. Jeg tror, at drømmen symboliserer, at jeg altid har så travlt. Det havde jeg allerede som barn.

Hvad er der bedste råd du nogensinde har fået?

- Det har jeg fået af min far, som desværre gik bort sidste år. Han sagde altid ”jeg er glad for at være tosset, når alle andre er så normale”. Man skal være sig selv, for alle har en mening, og man kan ikke gøre alle tilpas.

Mennesket bag disken

Navn: Edith Lund Linding

Alder: 33 år

Mor til tre børn i alderen 3½, 8 og 10 år. Venter tvillinger til forår.

Bor i Arrild og er gift med Peter Lund Linding.

Indehaver af frisørsalonerne PARK By madeby.holt i Arrild, Toftlund, Øster Højst, Bredebro og Hellevad

Mor til tre - snart fem - og indehaver af fem frisørsaloner, blandt andet i hjembyen Arrild: Edith Lund Linding ser frem til en lang barsel, mens lille Marius på 3½ glæder sig til at blive storebror. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce