Annonce
Midtsyd

Ediths barsel sluttede brat med coronakrisen

Edith og Peter Lund Linding sammen med familiens tre "store" på neonatalafdelingen, inden Danmark blev lukket ned den 11. marts. Privatfoto
Som mange erhversdrivende frygter frisør Edith Lund Linding fra Arrild, der står bag Park by madebyholt salonerne, at havne i corona-konkurs.
Annonce

Arrild: Med en børneflok på tre og en forventet tvillingefødsel i april, var der ikke lagt op til et stille forår for frisør Edith Lund Linding fra Arrild og hendes mand Peter. Men allerede i marts måned blev der vendt op ned på familiens hverdag: Tvillingedrengene kom til verden fem uger før termin, og den 11. marts lukkede Danmark ned. En nedlukning, som i denne uge er blevet forlænget til 2. påskedag.

Da avisen fanger den nybagte mor over mobilen, er det dog ikke ubetinget de to for tidligt fødte, som forstyrrer Edith´s nattesøvn. De trives efter omstændighederne fint, så det er bekymringen for, hvordan hendes frisørsaloner skal overleve uden indtægt, der fylder mest lige nu.

- En virksomhed som min med 11 ansatte falder udenfor den gruppe, som for alvor får glæde af regeringens økonomiske hjælpepakke til erhvervslivet. Og dermed sluttede min barsel egentligt, inden den for alvor var begyndt, fortæller Edith fra neonatalafdelingen på Aabenraa Sygehus, hvor hun er indlagt på tredje uge sammen med Peter og de små tvillinger. Hvornår familien kan komme hjem, er endnu uvist. Det samme gælder saloneres fremtid.

- Det meste af tiden går med at skrive og ringe rundt, for at finde ud af, hvordan jeg kan redde mine saloner. Jeg er i kontakt med frisørernes fagorganisation, som arbejder på højtryk for at hjælpe. Hjælpepakken dækker en del af mine faste udgifter og lønomkostningerne, men det er jo stadig kæmpe store udgifter, når man ingen omsætning har. Det korte af det lange er, at jeg her i slutningen af marts skal betale 100.000 kroner i løn. Jeg har også lige betalt moms, og kunne jeg bare få den tilbage, så ville det give lidt luft i økonomien. Vi vender og drejer simpelthen alle muligheder lige nu, uddyber Edith Lund Linding, som kæmper for at holde humøret oppe.

- Jeg er ellers ikke sådan at slå omkuld, men jeg synes godt nok at vi kæmper på flere fronter lige nu. Ét er, at vi er indlagt her på ubestemt tid, fordi tvillingerne er for tidligt fødte og ikke må udsættes for smittefare. Familien er splittet på grund af coronakrisen. Vi må ikke få besøg af vores tre andre børn, familien og venner, og nu kommer usikkerheden omkring salonerne oveni. Det er ikke meget, jeg får sovet de her dage, fortæller Edith.

- Jeg har en god og sund forretning med de mest fantastiske ansatte, som støtter mig og hinanden, som nu risikerer at lukke – det giver jo ingen mening. For at holde humøret oppe vælger jeg lige nu at bevare troen på, at regeringen kommer med hjælp, der tilpasses virksomheder som vores. Men det skal være snart, for ellers er der rigtig mange arbejdsløse lige om lidt.

To verdener mødes: Midt i coronakrisen er Edith Lund Linding på barsel med sine to små vidundere, Valde og William. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Jels: Vikingerne glæder sig til sommer

Midtsyd

Klumme: Glæde

Midtsyd

Gaming: I Fole er de vilde med eSport

Midtsyd

Gram: Rema 1000 åbner torsdag

Midtsyd

Julen synges ind på Gram Slot

Midtsyd

Gram: 50 mindedes de faldne i krigen

Midtsyd

Klumme: Cirkus er rejst

Annonce