Annonce
Midtsyd

Efter 52 år: Finn takker af som mekaniker

Den sidste dag i juli har Finn Hansen sidste arbejdsdag som mekaniker hos Trio Autocenter i Toftlund. Dermed kan han se tilbage på et langt arbejdsliv på den samme arbejdsplads. Foto: Thomas Holl
Det hele begyndte i 1968, og det slutter fredag den 31. juli, hvor Finn Hansen har sidste dag som mekaniker hos Trio Autocenter i Toftlund. Han kan se tilbage på et langt arbejdsliv på den samme arbejdsplads.
Annonce

Toftlund: Et langt arbejdsliv slutter, når Finn Hansen den sidste dag i juli har sidste arbejdsdag hos Trio Autocenter i Toftlund.

Og ikke nok med det: Der er tale om et arbejdsliv, som han har tilbragt på den samme arbejdsplads!

- Jeg fylder 69 år næste gang og synes, det er blevet tid til at gå på pension. Jeg har trods alt været i gang i 52 år, siger Finn Hansen, der i 10 år har været medejer af Trio Autocenter, der ligger på Østergade 23.

Annonce

Ville være landmand

Han stammer fra Agerskov og ville egentlig have været landmand.

- Som barn elskede jeg at være i marken og i stalden på nabogården, men en dag havde min far skaffet mig en læreplads som mekaniker hos A/S Peter Henriksen, som lå dér, hvor Trio Autocenter ligger i dag. Det var lige noget for mig, og jeg har været i virksomheden lige siden, fortæller Finn Hansen.

Han kom i lære i juli 1968 og var udlært fire år senere. Kort tid efter gjorde han tjeneste et års tid ved militæret i Fredericia og Haderslev, men ellers har han altid slået sine folder på værkstedet på Østergade.

Annonce

Selvstændig i 2010

Først i 70’erne blev der udelukkende repareret Opel- og Wauxhall-biler og Bedford-lastbiler hos A/S Peter Henriksen.

- Der er selvfølgelig sket meget siden dengang. I dag er der meget mere elektronik, mens det at reparere biler dengang i højere grad var et håndværk. Lønningerne har heldigvis også udviklet sig - min samlede indtægt for året 1969 var 4575,59 kroner, smiler Finn Hansen.

Virksomheden blev i mange år drevet af Michael Nørgaard, og da han i 2009 besluttede sig for at lukke firmaet, skulle Finn Hansen finde ud af, hvad der så skulle ske.

- Sammen med Ove og Hans Christian Krogh, der ligesom mig har været på værkstedet i mange år, etablerede jeg i 2010 Trio Autocenter. Vi lejede os ind i lokalerne, og det gør vi stadig. Vi har altid haft et godt kollegaskab, og nu, hvor jeg stopper, fortsætter Ove og Hans Christian som eneejere og de eneste ansatte, siger Finn Hansen.

Trio Autocenter sælger ikke biler, men foretager udelukkende reparationer af alle modeller. Kundekredsen tæller både privat- og erhvervskunder – flest af førstnævnte, og de kommer primært fra Agerskov, Branderup, Arrild, Arnum, Toftlund og Bevtoft.

- Men vi har faktisk også enkelte kunder fra København, som bruger os, når de ferierer i Arrild Ferieby, fortæller Finn Hansen.


Jeg glæder mig til at få mere tid sammen med familien og til at komme i haven. Men jeg hjælper også gerne, hvis de får behov for en ekstra hånd på autocentret.

Finn Hansen, mekaniker


Annonce

Familie og fodbold

Privat er han gift med Birthe. De har to børn og tre børnebørn, og i april i år kom der desuden et oldebarn til.

- Jeg glæder mig til at få mere tid sammen med familien og til at komme i haven. Men jeg hjælper også gerne, hvis de får behov for en ekstra hånd på autocentret, siger Finn Hansen, der i forvejen er en meget aktiv mand.

Han har i mange år været engageret i Toftlund Idrætsforening og desuden spillet meget fodbold i tidens løb. I dag spiller Finn på hyggeplan i Toftlund.

- Vi mødes hver mandag, men der er kun tale om træning, ikke kamp. Og så dyrker vi det sociale samvær bagefter. Det gør vi også hver onsdag, hvor vi er otte gutter, der cykler en tur på vores mountainbikes rundt i lokalområdet, siger han.

Finn Hansen har som nævnt sin sidste arbejdsdag fredag den 31. juli. Samme dag holdes der afskedsreception i Feriecentrets Restaurant i Arrild.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Klumme: Farvel til 2020

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Jels: Vikingerne glæder sig til sommer

Midtsyd

Klumme: Glæde

Midtsyd

Gaming: I Fole er de vilde med eSport

Midtsyd

Gram: Rema 1000 åbner torsdag

Midtsyd

Julen synges ind på Gram Slot

Midtsyd

Gram: 50 mindedes de faldne i krigen

Midtsyd

Klumme: Cirkus er rejst

Annonce