Annonce
Midtsyd

Efter 70 år med erhverv: Tidligere Tvis Køkkener bliver til seniorlejligheder

Søren Nielsen har arbejdet på lejlighedsprojektet siden begyndelsen af året. De to seniorboliger er indflytningsklare til oktober.
Søren Nielsen, som mange husker fra hans tid som køkkenmand i Vojens, er ved at bygge to lejligheder på Vestergade 57, som har huset erhverv de sidste 70 år. Han går efter senior-lejerne.
Annonce

VOJENS: Igennem sit lange arbejdsliv har 62-årige Søren Nielsen været alt fra fejedreng til chef, som han selv siger, og i Vojens er han blandt andet kendt som køkkenmand. Sin seneste butik, Tvis Køkkener, lukkede han i 2014.

I dag arbejder Søren Nielsen 30 timer om ugen som lastbilchauffør, hvor han kører i hele Danmark og dele af Sverige, mens en stor del af den resterende tid går med at være håndværker på sit eget byggeprojekt i underetagen på Vestergade 57 i Vojens. Mens lokalet de sidste 70 år har været erhvervslejemål, bliver det nu stille og roligt transformeret til to lejligheder på små 80 kvadratmeter hver. Søren Nielsen går efter senior-lejerne.

- Det er ingen hemmelighed, at det er svært at drive forretning i Vojens i dag, og da vi mangler seniorboliger her i byen, bliver lokalerne nu til lejligheder. Den centrale beliggenhed tæt på RådhusCentret er ideel, når man eks. ikke er så mobil længere, siger han.


Underetagen har jo stået tom i nogle år efterhånden, og det er aldrig kønt med tomme lokaler i midtbyen. Det vil forskønne området og give mere liv, når lejlighederne står klar, og de nye lejere er flyttet ind. Flere har allerede signaleret, at det ser godt ud udefra, og det glæder mig jo at høre.

Søren Nielsen, udlejer


Vestergade 57 har huset erhverv i flere årtier, og rigtig mange Vojens-borgere er kommet i bygningen gennem årene. Og det gør huset til noget helt særligt, vurderer Søren Nielsen.

- Huset i sig selv er jo hverken bevaringsværdigt eller mere specielt, end de andre huse her i gaden, men det er husets historie, der er spændende. Igennem årene har der blandt andet været Vojens Bolig Montering, Tonehuset, samt en sports- og radioforretning, og så har jeg selv haft køkkenbutik indtil 2014. Så der er mange, som har et forhold til huset, og som er kommet her af vidt forskellige grunde, fortæller Søren Nielsen, som ikke kun er udlejer, men selv står for stort set alt det håndværksmæssige.

- Jeg har i efterhånden 20 år haft en halv snes lejemål her i byen, og det kan man kun, hvis man selv har skruet hænderne rigtigt på. Hvis man hver gang skal have fat i en håndværker, når noget er gået i stykker eller skal skiftes, så bliver det for dyrt. Og tingene skal være i orden, siger Søren Nielsen, som sætter en ære i at istandsætte lækkert og  med sans for kvalitet. Rumindretningen i Vestergade 57 bliver desuden seniorvenlig.

Når 62-årige Søren Nielsen ikke kører lastbil, så står han med værktøjet i hænderne i sin ejendom på Vestergade 57, hvor det tidligere butikslokale bliver til to seniorlejligheder.
Annonce

Løfter området

- Det bliver noget med et godt stort køkken og badeværelse, og så en lidt mindre stue. Oveni vil begge lejligheder have et ekstra værelse ud over soveværelset. Begge lejemål får to parkeringspladser hver foran huset, hvor der også vil blive etableret en lille terrasse, uddyber Søren Nielsen, som  ser frem til, at den nyrenoverede udgave af Vestergade 57 vil give området et løft.

- Underetagen har jo stået tom i nogle år efterhånden, og det er aldrig kønt med tomme lokaler i midtbyen. Det vil forskønne området og give mere liv, når lejlighederne står klar, og de nye lejere er flyttet ind. Flere har allerede signaleret, at det ser godt ud udefra, og det glæder mig jo at høre.

De to lejemål udlejes fra oktober, og det er stadig muligt at få fingrene i de spritnye seniorboliger.

- Der er stadig lidt vej endnu, indtil lokalerne bliver til lejligheder. Jeg er meget på adressen, hvor jeg også har et lager, så man kan bare stikke hovedet indenfor, hvis man ville høre nærmere om lejlighederne.Annonce
Annonce
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Gram og omegn samler ind til godt formål

Midtsyd

Gram: Intro-dag på padelbanen

Midtsyd

Klumme: Bag facaden

Annonce