Annonce
Midtsyd

Efter biljagt i Toftlund: Ingen fodbold på Skovlybanen foreløbig

- Sådan er livet nogen gange - vi kan ikke gøre så meget ved det, siger klubbens ansvarlige for de grønne områder, Helge Mikkelsen, efter onsdagens biljagt. Foto: Mette Henriksen
To af Toftlund Idrætsforenings boldbaner er ødelagte efter en vild biljagt mellem politiet og en 24-årig mand. Et hårdt slag for klubben, som i forvejen har været plaget af hærværk.
Annonce

Toftlund: - Det var slemt nok, men kunne være gået meget værre. Var han kommet bare en halv time før, så havde der været en masse skolebørn foran hallen.

Dagen derpå sidder skrækken stadig i halinspektør Stig Warncke-Andersens krop. Han var et af øjenvidnerne, da en større biljagt mellem en 24-årig mand fra Tinglev-egnen og en færdselspatrulje onsdag eftermiddag endte på Toftlund Idrætsforenings fodboldbaner.

Jagten har efterladt store skader, og torsdagen blev derfor brugt på at gøre disse op sammen med Tønder Kommune.

- Status er, at Skovlybanen er ødelagt. Det samme gælder 8-mandsbanen, mens gerningsmanden mest har holdt sig i yderkanten af 11-mandsbanen. Så jeg tænker, at vi kan tage den i brug, ved at rykke banen lidt, når den skal kridtes op, siger klubbens ansvarlige for de grønne områder, Helge Mikkelsen, som ikke ved, om han skal grine eller græde over situationen.

- Vi har jo prøvet det før, så det er nærmest ikke til at forstå, at vi står her igen. Du kan næsten tage og bruge billederne fra dengang – det er samme scenarie. Vi har ikke brugt vores stadion hele efteråret, efter det blev ramt af hærværk sidst. Så vi havde en god bane klar til i år – indtil i går, siger han.

Sagen kort

En større biljagt endte onsdag eftermiddag i Toftlund, efter at Syd- og Sønderjyllands Politi med fem biler og en motorcykel jagtede en bil over en længere strækning gennem det sønderjyske. Det hele endte i Toftlund, hvor gerningsmanden, en 24-årig mand fra Tinglev-egnen, forsøgte at flygte i bil hen over boldbanerne ved Toftlund Hallerne. Udover at få en sigtelse for narkokørsel på stedet, så viste det sig også, at han i forvejen var eftersøgt af politiet. Flugtbilisten er blevet sat direkte bag lås og slå for at afsone den første dom, mens et nyt, retsligt efterspil for onsdagens biljagt følger.
Annonce

Vejret bestemmer

Også Danni Poulsen fra kommunens Vej og Park afdeling kender proceduren fra tidligere besøg hos Toftlund Idrætsforening.

- Nu politianmelder vi sagen, og når vejret og baneforholdene tillader det, går vi i gang med et genetablere banerne. Og så må vi se, hvordan vi får udgifterne hjem igen. I det mindste hersker der denne gang ingen tvivl om, hvem der har forvoldt skaderne, siger han.

Hvornår banerne igen kan tages i brug, kan der kun spåes om.

- Banerne er ekstremt bløde efter vinterens megen regn, og ødelæggelserne er ret alvorlige - ikke mindst fordi flugtbilisten sprang det ene dæk på bilen. Hvornår vi bliver klar, afhænger af vejret. Bliver vi ved med at få megen nedbør, så kan vi ikke gøre noget som helst og må væbne os med tålmodighed. Mest sandsyndligt er det nok, at vi kan tage banerne i brug igen til efterår.

Danni Poulsen (tv.) fra Tønder Kommunes Vej og Park afdeling kender efterhånden vejen til Toftlund banere. Det er ikke første gang, at der er bud efter ham i forbindelse med hærværk på boldbanerne. Foto: Mette Henriksen
Helge Mikkelsen, der er ansvarlig for klubbens grønne områder, tog torsdag besyv af ødelæggelserne sammen med halinspektør Stig Warncke-Andersen og kommunens Danni Poulsen (fra venstre). Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Bag facaden

Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce