Annonce
Midtsyd

Efter et langt kræftforløb: Cecilia fra Toftlund samler ind til andre syge børn

En pige ud over det sædvanlige: Cecilia indsamler blandt andet ved MobilePay- og pantdonationer. Privatfoto
Et år efter at 11-årige Cecilia fik diagnosen knoglekræft, har hun overskud til at gøre noget for andre. Toftlund-pigen har nemlig startet sin egen indsamling til en række af de organisationer, der har gjort en forskel for hende.
Annonce

TOFTLUND: - Jeg vil gerne gøre noget for andre, så de har de samme muligheder som mig, hvis de bliver indlagt.

Sådan siger 11-årige Cecilia Reimers Nielsen fra Toftlund godt et år efter, at verden stod stille for hende og hendes familie. Det var nemlig her hun fik diagnosen knoglekræft, efter at hun i sensommeren 2019 fra den ene dag til den anden begyndte at halte, og det blev sværere og sværere for hende at støtte på venstre ben. Diagnosen efter CT-scanningen var klar og uden tvivl – Cecilia havde en meget stor tumor i venstre ben, som var skyld i, at hun haltede. Nu startede en masse måneder med kemo, scanninger, samtaler, sygehusindlæggelser og operationer.

Annonce

"Normal" for en stund

Et år efter diagnosen blev stillet, har Cecilia nu overskud til at gøre noget for andre børn, der er indlagt. Hun har nemlig startet sin egen indsamling til en række af de organisationer, der har gjort en forskel for hende.

- Jeg vil gerne gøre noget for andre, så de har de samme muligheder som mig, hvis de bliver indlagt, siger hun, mens hendes mor Louise tilføjer:

- Under alle de mange indlæggelser på Skejby sygehus, har Cecilia brugt meget tid sammen med Legeheltene. Legeheltene fik smilene frem hos Cecilia, og de gjorde, at hun fik tanker væk fra sygdom og kemo, og hun fik igen lov til at være en kreativ og legesyg pige. Tingene blev ”normale” for en stund.

Legeheltene har været med til at fastholde Cecilias udadvendte og kreative sjæl gennem mange timer med leg og kreativitet. Og de hjalp hende med at lære at gå igen.

- Det var ikke altid, at Cecilia kunne overskue fysioterapien. Men når Legeheltene inkorporerede legen i fysioterapien, så hjalp det, uddyber moren, som er dybt taknemmelig for organisationernes arbejde med børn, der er indlagt.

Cecilia sammen med sine forældre, Louise og Dennis, samt hendes søskende Nichlas og Sofia. Privatfoto

- Det betyder så meget for os forældre at se lys i øjnene på vores børn, når man er igennem sådan et forløb. Man ved ikke, hvad vej tingene går, så de små afbræk i hverdagen betyder alverden.


Det betyder så meget for os forældre at se lys i øjnene på vores børn, når man er igennem sådan et forløb. Man ved ikke, hvad vej tingene går, så de små afbræk i hverdagen betyder alverden.

Louise, mor til Cecilia


- Når man er syg og bare ligger i sin seng, er det rigtig rart, at der kommer nogen og vil lege. Det gør én glad indeni. Hvis ikke Legeheltene var kommet, så havde jeg lukket mig selv inde, og så var jeg ikke blevet til den, jeg er i dag, tilføjer Cecilia.


Når man er syg og bare ligger i sin seng, er det rigtig rart, at der kommer nogen og vil lege. Det gør én glad indeni.

Cecilia, 11 år


Efter ti måneder med intensiv kemobehandling og en stor operation senere kunne Cecilia i juli 2020 endelig forlade sygehuset og kalde sig færdigbehandlet. Nu venter en masse kontroller, scanninger og samtaler de næste mange år, og Cecilia skal vænne sig til en ny hverdag, hvor hendes aktive liv med gymnastik og dans desværre er ikke-eksisterende. Det har en stor metalprotese, som er isat hendes i venstre ben, sat en stopper for, og den tidligere så aktive pige, som elskede gymnastik og dans, og som med masser af energi slog flik-flak gennem stuen derhjemme, kommer aldrig til at løbe eller hoppe igen.

Støt Cecilias indsamling

Hvis du vil støtte Cecilias indsamling for sygdomsramte børn, så kan du overføre et beløb uanset størrelse på mobilepaybox 0238TU. Du kan også overføre pantdonationer til samme nummer.

Annonce

Vil glæde andre børn

Til gengæld plejer Cecilia sin meget kreative side med både tegning, bagning og fotografering.

- Det kan godt være, at jeg ikke kan løbe og hoppe - men så kan jeg så meget andet, siger den livsglade pige.

Selvom Cecilia endnu ikke er tilbage på fuld tid på Branderup Friskole, har hun fundet overskuddet til at starte en indsamling til en række organisationer, der gør en forskel for børn, når de bliver indlagt.

Legeheltene

Legeheltene er del af Børneulykkesfonden. Legeheltene tager ud på hospitaler rundt omkring i landet og igangsætter bevægelseslege og aktiviteter med de indlagte børn. Formålet er skabe en mere aktiv hverdag for børnene ved at få dem op af deres sygesenge og ud af hospitalsstuerne.

- Jeg vil støtte det, der har støttet mig og sikre, at også andre børn kan få besøg af eksempelvis Legeheltene.

Cecilia fandt selv på idéen, men fik lidt hjælp af sin mor til at oprette både en Facebook-side og en Instagram-side til hendes indsamling. Her opdaterer hun løbende, hvor meget hun samler ind. Cecilia indsamler blandt andet ved MobilePay-donationer og ved at indsamle pant fra folk.

Cecilias mål med hendes indsamling er 35.000 kroner, som skal fordeles mellem nogle forskellige organisationer.

- Og så starter vi forfra med at samle ind, siger Cecilia, for målet er klart:

- Jeg vil gerne gøre noget godt for dem alle sammen, så børnene kan blive glade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce