Annonce
Midtsyd

Efter to måneders corona-nedlukning: Toftlund-butikker bød kunderne velkommen med flag og smil

Claus Nielsen fra Tøjeksperten og ekspedienten Sine var klar fra morgenstunden. Det samme var kunderne. Foto: Mette Henriksen
Genåbningen efter mere end to måneders corona-dvale blev markeret med flag gennem hele byen, da butikkerne i Toftlund mandag morgen igen kunne slå dørene op.

TOFTLUND: - Er det til Allan? Så skal du have en anden størrelse.

Kort efter at Tøjeksperten i Toftlund mandag morgen igen kunne slå dørene op efter mere end to måneders corona-nedlukning, leverer indehaver Claus Nielsen det bedste bevis på, hvad de lokale butikker kan.

Som mange andre skulle Klaus Brodersen fra Toftlund ud og bytte julegaver på genåbningsdagen. Han gik efter en anden vare eller et gavekort. - Jeg skal ikke have pengene retur, for de skal blive i butikken, lød det fra den 21-årige. Foto: Mette Henriksen

- Servicen er i top og meget personlig. De kender os kunder. Jeg har altid handlet her, og det vil jeg gerne fortsætte med at gøre, siger 21-årige Klaus Brodersen, der havde flere ærinder i byen. Blandt andet skulle julegaverne byttes.

- Jeg havde fået et par klipklapper, og de er altid gode at have, men sportstøjet passede ikke helt. Så nu går jeg efter et par nye jeans. Det er ikke helt nemt, når man har min højde, så derfor er det rart, at man igen kan komme ind i de fysiske butikker og prøve tøjet, tilføjer Klaus Brodersen, der læser til finansøkonom i Esbjerg, men stadig bor i barndomsbyen Toftlund.

Mor til tre, Christina Sønderborg, er glad for at bo i en by med mange gode butikker. - Sådan skal det helst blive ved med at være, siger hun. Foto: Mette Henriksen
Også hos Sanne Sko var der travlhed. - Det er virkelig dejligt at åbne igen. Jeg var lidt spændt på, om folk turde komme ud og handle. Og det gør de heldigvis, lyder det herfra. Foto: Mette Henriksen
Som blomsterhandler har Rikke Weber ikke været ramt af nedlukning. Alligevel var mandag en glædens dag for hende. - Jeg har savnet liv og de andre butikker, så det er bare dejligt at vi igen er flere her i gaden, siger hun.  Foto: Mette Henriksen

- Finder jeg ikke noget andet nu, så skal jeg bare have et tilgodebevis. Det er nu, at vi skal bakke op om butikkerne, og det gør vi ved at støtte handlen i byen.


Finder jeg ikke noget andet nu, så skal jeg bare have et tilgodebevis. Det er nu, at vi skal bakke op om butikkerne, og det gør vi ved at støtte handlen i byen.

Klaus Brodersen, kunde


Christina Sønderborg, der bor midt i Toftlund by sammen med sin mand og tre børn, er enig.

- Vi skal tænke os om, hvis vi fortsat vil have et godt udvalg af butikker i byen. Vi som familie er glade for at bruge byens butikker, og det gælder både tøj, sko og dagligvarer. Det er kun sodavand, som vi køber over grænsen, siger hun.

Annonce

Det tegner godt

Det er budskaber som disse, som giver Claus Nielsen fra Tøjeksperten håb for fremtiden. For selvom genåbningsdagen er en glædens dag for mange butikker og erhverv, har de mange måneder med minimal indtjening sat sine spor.

- Det er dejligt at være tilbage og have kunderne indenfor i butikken igen, men vi skal nok lige et par måneder længere hen, inden vi for alvor tør glæde os. For kommer vi tilbage til det, vi var før nedlukningerne? Eller er folk blevet så glade for at handle på nettet, at vi mister nogen af dem, lyder det spørgende fra butiksindehaveren, som trods alt er en glad mand denne mandag morgen.


Det er dejligt at være tilbage og have kunderne indenfor i butikken igen, men vi skal nok lige et par måneder længere hen, inden vi for alvor tør glæde os. For kommer vi tilbage til det, vi var før nedlukningerne?

Claus Nielsen, Tøjeksperten


- Det tegner godt. Så mange kunder som i dag plejer vi ikke at se her i butikken på en almindelig mandag morgen, så det ser ud til, at folk har brug for noget nyt tøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Nu er Trine fra Toftlund frisør i sin egen by

Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Annonce