Annonce
Midtsyd

Efterskole: Nu kommer der andre boller på suppen

Gram Efterskole håber på en ny start. Arkiv: Jacob Schultz
Efterskolen i Gram strammer praksis: I fremtiden skal alle regler overholdes. Samtidig skifter skolen navn.
Annonce

GRAM: Langt mere konsekvens når elever bryder reglerne. 100 procent røgfri skole - og et nyt navn.

Det bliver hverdagen, når efterskolen i Gram åbner dørene den 1. august 2020. Samtidig åbner den under nyt navn: FHE - Frøs Herreds Efterskole. Navneskiftet skal med bestyrelsesformandens ord understrege, at der kommer "nye boller på suppen."

Nogle kommuner mener, at de kan skubbe elever med store udfordringer ind på en efterskole, lukke øjnene og håbe på, at det nok skal lykkes.

Werner Sternberg, bestyrelsesformand

Annonce

Tre måneders arbejde

Bestyrelsen har arbejdet i tre måneder med den nye profil, som elever, forældre og ansatte er blevet orientret om.

Baggrunden er, at mange elever har haft svært ved at overholde reglerne, hvilket har medført, at alt for mange har forladt skolen. Enten fordi skolen har afbrudt samarbejdet, eller fordi elever har været utrygge, fordi et fællesskab ofte bliver brudt, når en elev forlader skolen i utide.

Annonce

Skjulte anbringelser

Skolens profil er at tage imod unge med udfordringer:

- Selv om man har succes med alt, hvad det går godt, er der mange historier, hvor det ikke gik som forventet. Så kan en efterskole få et ry, der går i to retninger, siger han.

I den forbindelse påpeger Werner Sternberg, at Gram ligesom andre efterskoler udsættes for det, han kalder "skjulte anbringelser":

- Nogle kommuner mener, at de kan skubbe elever med store udfordringer ind på en efterskole, lukke øjnene og håbe på, at det nok skal lykkes, hvis man har sådan et ry. Det er også for at signalere over for dem, at nu sker der noget nyt, siger bestyrelsesformanden.

I fremtiden gælder det, at eleven kun kan blive på skolen, hvis han eller hun overholder reglerne. Hidtil har elever fået flere chancer ved overtrædelser. I fremtiden skal unge og deres forældre være forberedt på en anden konsekvens, skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse.

Her lover bestyrelsen også, at der fortsat er plads til unge med udfordringer, men de skal ikke være større end, at de unge kan honorere forventningerne på skolen.

Efterskolen bliver 100 procent røgfri - i arbejdstiden også for lærerne - og endelig skal eleverne ved tilmelding optages på en af fire linjer, så skolen kan sikre en forhåndsinteresse og et vist engagement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce