Annonce
Midtsyd

En legende fylder 50: Høtte-jubilæet fejres med nostalgi, nyheder og røverhistorier

Vojens-drengen Jens Friis Felber er en af de mange frivillige, som står bag Høtten. Foto: Mette Henriksen
I år er det 50 år siden, at en gruppe gæve Vojens-borgere lagde grundstenen for den legendariske byfest i august.
Annonce

Vojens: Når man bor i Vojens, så hedder det ikke uge 34, men Høtte-ugen. Her genopstår Vojens, år efter år, som den festglade og levende by, hvor de lokale fester med gæster udefra, og retfærdiggør det prædikat, der siden er blevet sat på Vojens Høtte: Sønderjyllands sjoveste byfest.

- Jeg er Vojens-dreng, og kan stadig huske den dag engang i 90erne, hvor jeg for første gang selv måtte gå rundt på Høtte-pladsen. Det var stort, mindes Jens Friis Felber, der har været med i Høtte-komitéen i to år.

Han var knap nok født, da en gruppe gæve Vojens-borgere for 50 år siden lagde grundstenen for det, som for Vojens-borgerne sidenhen er blevet indbegrebet af fest, sjov, optog med den dertil hørende dyst fra sidelinjen om slikket, karruseller, musik - og måske en pølse eller to til øllen nede på pladsen.

- Når man er del af Høtte-komitéen, holder man i hovedet nok aldrig helt fri fra det. Men det er først efter jul, at der for alvor bliver skruet op for planlægningen. Især her i jubilæumsåret har vi arbejdet intenst hen imod at kunne præsentere både fornyelser og nostalgi. Og det synes jeg er lykkedes meget godt.

Ved siden af de kendte traditioner som blandt andet Høtte-løbet, optoget, pigefrokosten og kroernes raflekonkurrence, stiller lokale politikere i år op til åben debat. Nyt er også Bingo for hele familien i det store telt om lørdagen - et tiltag, der er kommet for at blive, afslører Jens.

- Det ultimative højdepunkt for årets Høtte er dog tapas-arrangement om lørdagen, som man kan købe billet til. Vi har inviteret Høtte-legender igennem tiden, som vores egen Peter Caspersen, og mon ikke vi kan lokke dem til at fortælle en røverhistorie eller to fra deres mange år som fast Høtte-inventar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Nye medlemmer i Rotary Toftlund

Midtsyd

Teater i Toftlund: "Det ensomme hjerte"

Midtsyd

Støttevandring for camino

Midtsyd

Agerskov Brændevinslaug aflyser til messe

Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Annonce