Annonce
Midtsyd

Energibundtet Lise hædres på landsdækkende TV: - Jeg glæder mig mest over, at Nustrup kommer på landkortet

Lise Steenberg Olsen fra Nustrup er gennem tiden blevet hædret med flere titler for sit store frivillige arbejde i Nustrup Ungdomsforening. Nu er hun nomineret til Årets Energibundt. Foto: Mette Henriksen
79-årige Lise Steenberg Olsen fra Nustrup Ungdomsforening er én blandt tre nominerede til prisen som Årets Energibundt 2021, der uddeles ved DR SPORT 2021 i januar. Hun har siddet i bestyrelsen i snart 50 år.

Nustrup: - Det er jo helt vildt. Det er stadig ikke helt gået op for mig.

Der er sat to store krydser i januar 2022 i Lise Steenberg Olsens i forvejen meget travle kalender. I slutningen af måneden fylder hun 80 år, og så skal hun også en tur til Herning, hvor der er reserveret en plads til hende i Boxen, når Danmarks Idrætsforbund og Ørsted den 8. januar hylder de tusinder af frivillige, som yder en kæmpe indsats i landets idrætsforeninger, ved DR SPORT 2021.

79-årige Lise Steenberg Olsen er én blandt tre nominerede til prisen som Årets Energibundt 2021. Og det er godt set, for Lise har siddet i Nustrup Ungdomsforenings bestyrelse i snart 50 år, hvor hun har været primus motor for nye initiativer og aktiviteter for både store og små medlemmer.

Annonce

Foreningsarbejdet begyndte i 1971, da familiens to børn gik til fodbold og håndbold i byen.

- Når vi kørte dem, savnede jeg lidt struktur i det hele. Jeg har nok i det hele taget brokket mig over lidt af hvert i foreningen dengang, og det endte med, at jeg lige pludselig var med i bestyrelsen, fortæller Lise Steenberg Olsen, hvis mand, Bent, gik bort for nogle år siden.

Snart 80-årige Lise Steenberg Olsen holder sig i gang på motionscyklen, som er placeret et centralt sted i hjemmet - nemlig i i stuen. Foto: Mette Henrksen

- Dengang var det mig og seks unge 'knejte' i bestyrelsen. Det var da meget sjovt og hyggeligt, men de havde kun øjne for fodboldafdelingen, og jeg syntes jo, at vi skulle have gang i noget børnegymnastik. Det grinte de lidt af,  så i bar stædighed fik jeg samlet tre hold i løbet af ingen tid. Og sådan fortsatte det ellers bare med at udvikle sig.

Lise Steenberg mindes med stor glæde alle projekterne, som er lykkedes i årenes løb - og som blev løftet i flok: Den gamle pedelbolig i byen, som i 70'erne blev transformeret til klubhus, ungdomsforeningens sommerfest-tradition, der ikke bare varer en weekend, men en hel uge, familiesvømning, det traditionsrige junior-gymnastikstævne med gymnaster fra hele landet, og ikke mindst opførelsen af Nustrup-Hallen, som hele byen har været med til at bygge. For bare at nævne en brøkdel.

- Da Hammelev havde fået sin hal, sagde vi her i Nustrup, at hvis de kan, så kan vi også. Der blev taget kontakt til kommunen, og de ville gerne sende penge vores vej, hvis vi selv fik samlet de første 220.000 kroner. Så var vi rundt at stemme dørklokker, og det endte med, at vi fik samlet langt mere end det, mindes Lise Steenberg Olsen.

- Jeg har det sådan, at jeg ikke kan lade være med at søge penge, når jeg falder over en pulje.

Lise Steenberg Olsen er glad og ydmyg over, at foreningen har nomineret hende til Årets Energibundt. Men hun er ikke vild med at stå i centrum.

- Det er jeg ikke så god til. Og så er det jo ikke kun mig, som er nomineret, det er hele Nustrup. Uden alle de mange frivillige ledere og udvalgene herude ville vi ikke kunne få det til at  fungere - ingen kan alt, alle kan noget, og sammen kan vi endnu mere. Men det bedste ved nomineringen er nok, at Nustrup nu kommer på landkortet, siger Lise Steenberg Olsen, som allerede har styr på garderoben.

Ingen kan alt, alle kan noget og sammen kan vi endnu mere, siger jeg altid. Men det bedste ved nomineringen er nok, at Nustrup så kommer på landkortet.

- Jeg skal i hvert fald ikke ud og købe nyt tøj eller have noget på med glimmer. Jeg skal bare være mig selv, og det er en god bluse og et par gode bukser eller en nederdel. Så har jeg det bedst, slår hun fast.

Lise Steenberg Olsen rejser ikke alene til Herning. Faktisk er der næsten brug for en hel bus til heppekoret fra Nustrup.

- Jeg må tage en ledsager med - det bliver nok min datter eller mit barnebarn - og så må jeg udover det tage 20 gæster med, som får en plads på tilskuerrækkerne.

Om Årets Energibundt

Prisen er på i alt 75.000 korner, hvoraf 25.000 kroner går til Årets Energibundt. De øvrige 50.000 kroner går til idrætsforeningen, som modtagerne af prisen er tilknyttet til.

Pengene er et bidrag til aktiviteter, der yderligere styrker det sammenhold, som er vigtigt for, at breddeidrætten kan blomstre. Desuden vil 2. og 3. pladsen hver modtage 10.000 kroner.

Prisen uddeles ved DR SPORT 2021 lørdag den 8. januar 2022.

Det er Ørsted og Danmarks Idrætsforbund, der står bag prisen, som hylder det frivillige arbejde i landets idrætsforeninger.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Sangarrangement i Vojens Sognegård

Annonce
Annonce
Midtsyd

Lokal præst om 'corona-barriere': - Vi skal vænne os til at vi igen kan samles

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

DSB lancerer nyt cafékoncept - men Vojens er endnu ikke på listen over 'stationsstuer'

Midtsyd

Nu kan du indstille kandidater til Frivillighedsprisen 2022

Midtsyd

Regionens teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Midtsyd

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Midtsyd

Ny forening vil fremme sundheden i Gram -  de ældre står øverst på listen

Midtsyd

Vojens-borgerne er utrygge - Natteravne kan være løsningen

Midtsyd

Et julekort og en nytårshilsen

Midtsyd

SLF-formand: - Vi står der, hvor vi gerne vil være

Midtsyd

Genåbning: Toftlund Biograf opfordrer til at købe billetter online

Midtsyd

Klumme: Når to minutter slet ikke er nok

Midtsyd

Spændende foredrag: Anja kommer til Gram og fortæller om 'Livet på vejen'

Midtsyd

Prisvindende iværksætter bliver ny forstander på Gram Højskole

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Midtsyd

Thorbjørn er tilbage i Brillecentret i Vojens - og han har taget sin hustru med

Midtsyd

Indbrud i kirke: Værktøj for 30.000 kroner stjålet

Midtsyd

Marie åbner butik i Gram: - Jeg elsker det, jeg laver

Midtsyd

En aktiv bankmand i Vojens takker af

Midtsyd

Maren Lotte fra Fole er avisens nye klummeskribent: - Det er vigtigt at stoppe op og nyde livet

Midtsyd

Initiativ: Ryd op efter Nytårsaften på din gåtur

Midtsyd

Hjemme hos Anne er der jul året rundt

Midtsyd

Vojens er forbillede: - Hvis alle giver en time af deres tid, så når vi rigtigt langt

Annonce