Annonce
Midtsyd

Erhvervsvenlighed: Både Tønder og Haderslev hopper op ad listen

Tønder-borgmester Henrik Frandsen glæder sig over, at kommunen igen går frem i den store erhvervsundersøgelse. Foto: André Thorup
Både Tønder og Haderslev Kommune fortsætter fremgangen i Dansk Industris årlige undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed i de danske kommuner. I 2021 indtager Tønder en 44. plads, og går dermed fem pladser frem i forhold til sidste år og 20 pladser frem i forhold til undersøgelsen fra 2019. Haderslev er placeret som nummer 29 på listen, og er i år gået ni pladser frem på listen over erhvervsvenlighed.

Dansk Industris (DI) undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2021, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed inden for erhvervsorganisationens brancher, fx byggeri, transport, fødevarer og engroshandel.

Fremgangen fra undersøgelsen i 2020 betyder, at Tønder Kommune siden 2019 er gået 20 pladser frem i Dansk Industris erhvervsundersøgelser. I sidste uge placerede en erhvervsundersøgelse foretaget af erhvervsorganisationen SMV Danmark Tønder Kommune på en 9. plads blandt de danske kommuner.

Så alt i alt er Tønder Kommunes borgmester Henrik Frandsen ganske godt tilfreds med resultaterne af de to erhvervsundersøgelser.

Annonce

- Nu skal man selvfølgelig ikke konkludere alt for skråsikkert på baggrund af to undersøgelser. Men jeg synes de tegner et billede af, at Tønder Kommune rykker i den rigtige retning, og det er jeg selvfølgelig glad for. Overordnet set er virksomhederne tilfredse med den service de får af kommunen, og det er et fint udgangspunkt for vores videre arbejde med at skabe vækst og udvikling i hele Tønder Kommune, fortæller Henrik Frandsen i en pressemeddelelse.

10 kategorier

Erhvervsundersøgelsen er opdelt i 10 kategorier, og det er især i kategorierne "Uddannelse" og "Digitale Rammer", at Tønder Kommune klarer sig godt med henholdsvis en 14. og en 16. plads. Undersøgelsen viser også, at virksomhederne mener arbejdskraft, infrastruktur, transport og uddannelse bør have de højeste prioriteter i Tønder Kommune.

- At skaffe kvalificeret arbejdskraft og interessante uddannelser til kommunen er noget, som vi i Kommunalbestyrelsen har meget stort fokus på. Der er ingen tvivl om, at der ligger en stor opgave i gøre alt, hvad vi kan, for at sikre virksomhederne de bedst mulige vilkår for at rekruttere og tiltrække medarbejdere, understreger Tønders borgmester.

At skaffe kvalificeret arbejdskraft og interessante uddannelser til kommunen er noget, som vi i Kommunalbestyrelsen har meget stort fokus på.

Henrik Frandsen, borgmester i Tønder Kommune

Også i Haderslev Kommune er der fremgang. Med placeringen ligger Haderslev Kommune nu i den øverste tredjedel af landets kommuner, når det kommer til at behandle de lokale erhvervsvirksomheder bedst muligt.

- I år er vi gået ni pladser frem på listen over erhvervsvenlighed, så det går den helt rigtige vej med erhvervsklimaet i Haderslev Kommune, og det er meget tilfredsstillende, siger borgmester H.P. Geil i en pressemeddelelse.

Borgmester H.P. Geil er godt tilfreds med at også Haderslev Kommune hopper op ad listen. Pressefoto

- Jeg oplever, at vi lykkes med at skabe positive spiraler på dette område. I går offentliggjorde de små og mellemstore virksomheder en analyse, der viser, at Haderslev Kommune er næstbedst i landet i forhold til hurtig byggesagsbehandling. I dag kan vi så konstatere, at vi tager et godt hop fremad på DI´s undersøgelse af erhvervsvenlighed, siger borgmester H.P. Geil.

Som jeg læser rapporten, ligger vi pænt på de mange parametre i undersøgelsen, men gør det særlig godt i forhold til den kommunale sagsbehandling og brugen af private leverandører. Det er områder, som vi gennem flere år har arbejdet på at forbedre, så det er flot, at vores medarbejdere fastholder den flotte placering i kraft af deres gode indsats i hverdagen, siger H.P. Geil.

På trods af den fine samlede placeringen vil borgmesteren dog ikke hvile på laurbærrene.

- I de kommende år vil vi helt sikkert fortsætte det strategiske arbejde omkring vores vækstdagsorden, og det forventer jeg også vil afspejle sig i de kommende års målinger fra DI, siger H.P. Geil.

I de kommende år vil vi helt sikkert fortsætte det strategiske arbejde omkring vores vækstdagsorden, og det forventer jeg også vil afspejle sig i de kommende års målinger fra DI.

H.P. Geil, borgmester Haderslev Kommune

93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der er for små til at indhente et tilstrækkeligt antal svar.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Efter Lions-sponsorat: Frivillige træder i pedalerne for Vojens ældre

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lions Vojens donerer christianiacykel til Bregnbjerglunden

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Mari-Louise udstiller brudekjoler i Vojens - og drømmer om en fysisk butik

Midtsyd

Puljepenge til friplejehjemmet i Agerskov skal bruges på leg

Midtsyd

Musik- og Teaterforening i Toftlund starter sæsonen med børneforestilling

Midtsyd

Marianne er frivillig på Bregnbjergskolen: - Det er en kæmpe oplevelse

Midtsyd

Medalje til skøjteløber efter corona-pause

Midtsyd

Våbenhusets rejsegilde blev markeret med taler og pølsevogn

Midtsyd

Christian forlod Årø og skolen som 14-årig - nu fejrer han 40-års jubilæum som selvstændig

Ugeavisen Haderslev

Museum efterlyser historier om Kongeskibet

Midtsyd

Nye svævebaner og dansetimer: Toftlund Udviklingsråd er klar med massevis af oplevelser

Midtsyd

Forsamlingshus har fået nyt navn og vil udvikle: - Hammelev mangler en café - vi har rammerne

Ugeavisen Haderslev

Vojens Kultur- og Musikhus swinger igen

Midtsyd

Uge 39 er kattens uge: Gratis neutralisering af herreløse katte i Hammelev

Midtsyd

Nyt projekt: Hjælp Toftlund arkiv med billeder af dit hus

Midtsyd

Sæt kryds i kalenderen: 'Sammen i Gram' bliver en fest

Midtsyd

Det´ for børn: Lørdagslitteratur-slik på Haderslev Bibliotekerne

Midtsyd

Ville forkæle medlemmerne og fik nye spillere oveni: Pigerne strømmer til VBI

Midtsyd

Midtlandskoret har taget hul på ny sæson

Midtsyd

Marie fra Bevtoft er årets foreningsleder: -  I fællesskab kan vi rigtigt meget

Midtsyd

Klumme: De unge ældre løber faktisk - og de unge er aldrig syge

Midtsyd

Søndertorvs nye indgangsparti er klar - og åbningsfesten lige om hjørnet

Midtsyd

Vil snuse til noget nyt: Anette sætter Nobel Blomster i Toftlund til salg

Annonce