Annonce
Midtsyd

Eva har haft et rigtig hårdt år: - Men Under Uret i Gram skal nok åbne igen

Der er stille i krostuen Under Uret i Gram, og det har der været længe. Branden i april sidste år forårsagede skader på alle bygningens etager.- Men vi skal nok åbne igen, siger Eva Nilsson. Hun købte for tre år siden ejendommen på Kongevej af Andreas Lautrup. Foto: Thomas Holl
Coronaen og ikke mindst en omfattende brand sidste år har gjort det seneste år til en prøvelse for Eva Nilsson, der driver krostuen Under Uret i Gram.
Annonce

Gram: Det seneste års tid har ikke været nemt for Eva Nilsson.

Ikke alene har coronaen gjort livet besværligt for Eva, der driver krostuen Under Uret i Gram. Den første dag i april sidste år brød en brand ud i etageejendommen Kongevej 1D, som hun ejer, og som huser både krostuen, diskoteket Bonanza og en stribe lejemål.

Syd- og Sønderjyllands Politi har efterfølgende fastslået, at der var tale om en påsat brand. Men ellers er Eva Nilsson ikke kommet så meget videre. Hendes forretning er fortsat lukket ned.

Annonce

Uenighed

- Jeg har ikke haft åbent siden 17. marts sidste år. Jeg har brugt rigtig lang tid på at kommunikere med forsikringsselskabet, og vi har meget svært ved at blive enige. En del af bygningen er jordslået af fugt, men selskabet mener ikke, at det kan have noget med branden at gøre. Men det har det, siger Eva Nilsson med henvisning til, at der i forbindelse med slukningsarbejdet blev brugt så meget vand, at stueetagen blev vandskadet.

Forsikringsselskabet dækker dog det huslejetab, Eva Nilsson lider, fordi husets seks beboere, der dengang blev evakueret, har været nødt til at flytte andre steder hen.


Jeg har ikke haft åbent siden 17. marts sidste år. Jeg har brugt rigtig lang tid på at kommunikere med forsikringsselskabet, og vi har meget svært ved at blive enige.

Eva Nilsson, Under Uret, Gram


- Men sådan noget som fjernvarme, strøm og ejendomsskat må jeg betale af egen lomme, så jeg tærer en del på min privatøkonomi. At søge en hjælpepakke har heller ikke været en mulighed, for på grund af branden havde jeg været nødt til at lukke krostuen ned, corona eller ej. Men Under Uret skal nok åbne igen, det er jeg ikke i tvivl om, siger Eva Nilsson.

- Men det er godt nok meget op ad bakke lige nu, tilføjer hun.

Annonce

Så lyst ud

Det hele så ellers lyst ud for et år siden. Eva Nilsson havde netop fået alkoholbevilling og var klar til at byde gæster indenfor. Men så ramte coronaen, og hun måtte lukke Under Uret ned på ubestemt tid.

Den efterfølgende tid brugte hun og hendes personale på at male og gøre rent i lokalerne. Så opstod branden, og så kunne hun begynde forfra igen.

- Jeg havde egentlig regnet med at kunne åbne igen i september sidste år, men det blev kun til en enkelt dag, og så måtte jeg lukke igen. Indtil branden boede jeg selv i stueetagen i ejendommen, og min plan var at rykke ind i en anden lejlighed i bygningen og så åbne krostuen igen efter de gældende restriktioner. Det viste sig imidlertid, at der var skimmelsvamp i lejligheden. Jeg har siden fået en lejlighed et andet sted på Kongevej, men hvis jeg skal holde åbent i krostuen, er jeg også nødt til at bo her i bygningen. Mit helbred har simpelthen ikke godt af kulde, og at jeg skal bevæge mig for langt. Så jeg var nødt til at lukke igen, siger hun.

Eva Nilsson formår dog alligevel at holde humøret højt, og hun kan samtidig glæde sig over, at borgerne i Gram generelt har vist stor opbakning.

Annonce

Rygter om svindel

- Mange er nysgerrige efter at høre, hvornår Under Uret åbner igen – men der har også været nogle enkelte, der på de sociale medier har antydet, at jeg selv måtte have arrangeret branden, fordi mit firma, som drev Under Uret, Bonanza, lejemålene her i bygningen og bodegaen Kælderen i Vojens, gik konkurs for halvandet år siden. Jeg skulle altså have spekuleret i en erstatning. Men det har intet på sig, og jeg har valgt ikke at tage til genmæle, for så puster jeg bare til ilden. Og jeg kender jo sandheden, siger Eva Nilsson.

I dag driver hun Under Uret, Bonanza og lejemålene i ejendommen som selvstændige forretninger. Samtidig valgte hun at lade Kælderen, som hun havde købt på et sælgerpantebrev, gå tilbage til den tidligere ejer.

Eva Nilsson ser frem til at kunne byde kunderne indenfor i krostuen igen, selv om hun ikke ved, hvornår det bliver.

- Nu skal vi have løst forsikringsdelen, og når det er gjort, kan jeg begynde at tænke på at holde åbent igen. Naturligvis efter de restriktioner, der måtte gælde på det pågældende tidspunkt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce