Annonce
Midtsyd

Familie på seks har fundet balancen i coronaland: - Der er meget læring i hverdagens rutiner

Børneværelset er blevet til hjemmekontor: Lene Schmidt sammen med sine tre krudtugler Roald, Siri og Magne (th.). Privatfoto
Coronakrisen har vendt op og ned på vores liv. Lene Schmidt fra Toftlund og hendes familie har fundet balancen i en hverdag med hjemmearbejde, hjemmeskole og daglige gøremål.
Annonce

TOFTLUND: Da statsminister Mette Frederiksen (S) på sit seneste corona-pressemøde forlængede Danmarks nedlukning til 2. påskedag, blev det modtaget med sindsro hjemme hos Lene Schmidt og hendes familie i Toftlund.

Godt inde i anden uge af nedlukningen har roen nemlig lige så stille lagt sig i Toftlund-hjemmet. Mor og far, der begge er ingeniører, arbejder hjemmefra i coronatiden, de tre skolesøgende børn på syv, otte og 14 år følger med i den virtuelle undervisning, mens mindstemanden på tre år følger trop med en gammel matematikbog.

Helt så afslappet var stemningen imidlertid ikke, da statsministeren lukkede landet ned første gang.

- De første to dage var noget kaotiske: Hvad, og hvordan gør vi, for at få det til at fungere, og kan det overhovedet lade sig gøre at arbejde hjemmefra, når vi også skal være der for børnene? Men allerede efter den første weekend, havde vi egentlig godt styr på det, da vi startede op mandag morgen. Jeg er glad for, at nedlukningen er blevet forlænget. At sende børnene afsted umiddelbart efter påske havde ikke været betryggende, fortæller Lene Schmidt.

- Vi har også fundet nogle gode undervisningstilbud på nettet, som f.eks. Sofaskolen.dk. Det kombinerer vi med opgaverne fra skolen. Vores ældste datter, som går på STUK, er selvkørende og har ikke brug for den store guidning. Men hun savner sine venner og sin hverdag, mens hendes mindre søskende synes, det er ret hyggeligt at være hjemme. De nyder, at vi har mere tid sammen.

- Man bliver da lidt tummelumsk af at være hjemme på den måde. Jeg savner at være social, fritidsinteresserne, at kunne stå og snakke med naboen, uden at skulle tænke på at holde afstand. Lene Schmidt, mor til fire
Annonce

Børnene kan selv

Lene og hendes mand har bevidst besluttet, at lektierne og hjemmeundervisningen ikke længere skal være en stressfaktor.

- Det var det i begyndelsen. Det var enormt stressende, for vi var hele tiden i tvivl om der var blevet lavet nok. Derfor besluttede vi os for, at børnene som udgangspunkt skal læse og lave matematik hver dag. Opgaverne fra skolen skal selvfølgelig passes, men i det omfang, vi når det, og afhængig af, hvad vi selv har foretaget os med børnene om dagen. Der er også meget god læring i hverdagens rutiner, eller en gåtur i naturen.

Lene Schmidt har lært at holde af hverdagen i en usædvanlig tid, der byder på en cocktail af hjemmearbejde, hjemmeskole og praktiske gøremål.

- Der er både gode og mindre gode ting. Noget af det bedste er, at man ikke skal lave madpakker, og især mindstemanden har rykket sig, fordi vi har haft tiden og roen til at være der. Børnene har klaret meget af det selv, som jeg ellers ville have gjort for dem. Så fremover bliver der nok skruet gevaldigt ned for mors hjemmeservice, griner Lene Schmidt, som trods alt savner hverdagen.

- Man bliver da lidt tummelumsk af at være hjemme på den måde. Jeg savner at være social, fritidsinteresserne, at kunne stå og snakke med naboen, uden at skulle tænke på at holde afstand. Og så glæder jeg mig til igen at komme på job og se mine kollegaer, samt igen at kunne yde den indsats, jeg normalt leverer.

Og hvad med påsken?

- Ja, den er lidt svær, for vi er en stor familie, som plejer at samles i påsken. Det kan vi ikke i år. Det samme gælder vores datters 15-års fødselsdag i slutningen af marts, hvor vi ellers godt kan være 25 gæster omkring bordet. Men sådan er det – vi må, som alle andre, væbne os med tålmodighed.

Siri på 7 år er vild med det virtuelle undervisningstilbud Sofaskolen.dk. Her har hun fået inspiration til at lave en nummerplade. En rap om corona er det også blevet til. Privatfoto
Familien nyder de daglige gåture i naturen. Privatfoto
Virtuel skole: Freja (tv.) og Siri er ved at lægge sidste hånd på en video, som skal sendes afsted til læreren på STUK lige om lidt. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce