Annonce
Midtsyd

Flyttede fra Ølstykke til Toftlund: - Tilflytterbrunch er et super initiativ

Bill Hussmann er foreningsmenneske, og det gjorde det nemt for ham og familien at tage springet fra Ølstykke til Toftlund. Arkivbillede Mette Henriksen
Landdistrikts- og bosætningsudvalget inviterer i samarbejde med Tønder Kommunes tilflytterservice alle nytilflyttere til brunch. Det sker søndag den 2. februar klokken 10 i Klosterhallerne.
Annonce

Tønder: Det er et stort spring, når man vælger at flytte sig selv og måske sin familie til en ny landsdel og kommune - en beslutning hele familien er involveret i.

- Det er et super initiativ med en tilflytterbrunch. Netværk er det, som gør at man falder hurtigt til og bliver glad for sit nye område. Det gør hele forskellen.

Sådan siger Bill Hussmann, det flyttede til Toftlund fra Ølstykke i 2005.

- Da vi flyttede hertil, var det foreningerne, som tog imod og sørgede for, at man fik et indblik i, hvad der rørte sig i byen, siger Bill Hussmann, der blandt andet er formand for støtteforeningen for Toftlund Biograf.

- Der, hvor vi kom fra, var det sådan, at havde man lidt rester fra aftensmaden, så gik man en tur over til naboen, for at høre, om det var noget man kunne bruge. Sønderjyderne er jo enormt søde og rare, men lidt mere reserverede end det, vi var vant til. Nu er jeg foreningsmenneske, så for mig har det aldrig været et problem at falde til og få et netværk, men vi er alle forskellige, så et tiltag som tilflytterbrunchen er en rigtig god idé.

Tilflytterbrunch er målrettet hele familien. Der er arrangeret børnepasning, så deltagerne har mulighed for i ro og mag at snuse og stille spørgsmål til mulighederne for det gode liv i netop deres lokalområde.

Ved arrangementet bliver deltagerne placeret ved borde sammen med en fra lokalrådet/borgerforeningen i netop deres lokalområde. Det gør, at man kan blive klogere på de tilbud og muligheder der findes i området.

Samtidig vil der også være mulighed for at møde Tønder Kommunes sundhedsafdeling, Esben Thøstesen fra Bevæg Dig For Livet, Frivilligcenter Tønder med flere.

Leif Høeg Jensen, der er formand for Landdistrikts- og Bosætningsudvalget i Tønder Kommune, siger, at i Tønder Kommune vil man rigtig gerne have, at tilflyttere føler sig velkomne.

- Vi hjælper dem gerne på vej med at falde godt til, og tilflytterbrunchen er et nyt initiativ, som vi glæder os til at sætte i søen. Vi ved, at mange fraflytninger skyldes manglende netværk, siger Leif Høeg Jensen og fortsætter:

- Så nytilflytter, kom og byd ind med, hvad der skal til for at gøre Tønder Kommune til et godt sted at bo. Vi vil lytte, og vi vil forklare, at du har valgt et supergodt sted at flytte til.

Arrangementet henvender sig til borgere, der er flyttet til kommunen indenfor det seneste år. Der er sendt invitationer ud, men har man ikke fået nogen, så er man selvfølgelig stadig velkommen.

Tilmelding skal ske på mail: mako7@toender.dk. Husk navne på deltagere, antal børn og deres alder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Midtsyd

Cirkus Trapez indtager feriebyen i Arrild

Midtsyd

Samlede 50.000 kroner ind til Røde Kors

Midtsyd

Toftlund Dyreklinik byder indenfor

Annonce