Annonce
Midtsyd

Flyttede ind på mandens slægtsgård i Branderup: Annette startede forfra og gjorde det til sit eget

Efter en del år som filialdirektør i Danske Bank, er Annette Thøisen i dag selvstændig erhvervsdrivende med sin virksomhed AT Udvikling. Foto: Mette Henriksen
Tirsdag den 7. september er der åbent hus og indvielse af Kirkeskovgaard i Branderup, som Annette og Jakob Thøisen over de seneste år har renoveret og udvidet. Naboer og interesserede i lokalområdet er allerede velkommen til at kigge forbi onsdag.

BRANDERUP: For fire år siden tog Annette og Jakob Thøisen springet fra Skanderborg til Branderup, hvor en hel slægtsgård stod og ventede på at genopstå til og med nyt liv.

Kirkeskovgaards nyrestaurerede fløj med værelser og konferencelokaler, samt et aftægtshus og en lille bjælkehytte med tekøkken og med udsigt over søen, er da også for længst taget i brug af både sommergæster og kursister. Og også Annette Thøisens egen virksomhed, AT Udvikling, er ved at finde fodfæste i de nye omgivelser.

- Jakob, der arbejder i Juelsminde, tog afsted tidligt hver morgen, så i begyndelsen kunne dagene godt føles lange, Han er opvokset her i området og hjemvendt, hvorimod jeg på en måde startede helt forfra. Det var lidt som at starte en ny virksomhed op, fortæller Annette Thøisen.

Annonce

Jakob, der arbejder i Juelsminde, tog afsted tidligt hver morgen, så i begyndelsen kunne dagene godt føles lange, Han er opvokset her i området og hjemvendt, hvorimod jeg på en måde startede helt forfra. Det var lidt som at starte en ny virksomhed op.

Som businesscoach er Annette Thøisen trænet i at motivere andre, og hun var da heller ikke selv længe om at smøge ærmerne op for at skabe sin egen (arbejds-)identitet i det sønderjyske.

- Og så må jeg jo sige, at folk har taget godt imod mig. Både i lokalområdet, men også i Tønder, hvor jeg har fået rigtig mange gode kontakter på det professionelle plan.

Tønder Erhvervsråd har været en vigtig og god allieret i forhold til at skabe et netværk.

- Tønder Erhvervsråd har banet vejen, siger Annette Thøisen, der i dag blandt andet står for TM Tønders herrehåndboldholds teambuilding.

Nye muligheder i naturen

Faktisk har slægtsgårdens smukke naturgivne rammer givet hende helt nye muligheder for at arbejde med kursisterne. Blandt andet tilbyder hun i dag teamudvikling med islandske heste, der er kendt for deres rolige og omgængelige væsen.

- Det er super spændende, og noget, som jeg er virkelig glad for at kunne tilbyde. Det foregår således, at hestene er metafor for “kunde” og eller "kollega". Hestene sætter kursisterne i en ny og udfordrende situation, hvor de skal samarbejde og samtidig forholde sig til et andet levende væsen, der reagerer på teamets signaler og adfærd og giver ufiltreret feedback, forklarer Annette Thøisen.

- Det unikke ved at anvende heste er, at de er mestre i nonverbal kommunikation, og det giver en unik mulighed for at arbejde med teamdeltagernes adfærd. Heste er følsomme, og de sanser og oplever teamet og teammedlemmernes tro på sig selv, og udfordrer deres overbevisning samt giver en umiddelbar feedback på adfærden - ikke mindst på kropssproget, tilføjer hun.

Jakob Thøisen er opvokset på Kirkeskovgaard, der gennem syv generationer har været drevet som landbrug med blandet produktion. Foto: Mette Henriksen
Annette Thøisen har indrettet den helt nye værelsesfløj med farver, der hver især passer til de navne, som værelserne har fået. Foto: Mette Henriksen

Også som områdets nye overnatningsmulighed er Kirkeskovgaard kommet godt fra start.

- Vi har hele tiden sagt, at vi ikke vil være konkurrenter, men samarbejdspartnere. Vi har i dag blandt andet et fint samarbejde med Agerskov Kro og Marianne Sørensen Mad, som vi er rigtig glade for.

Kirkeskovgaard har også snart små intimkoncerter og et yogaophold i fire dage på programmet. Det kan du høre meget mere om, når der er åbent hus og indvielse på slægtsgården i Branderup tirsdag den 7. september klokken 14.00. Naboer og interesserede i lokalområdet er allerede velkommen til at kigge forbi onsdag den 1. september fra klokken 16.00 - 19.00.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Efter Lions-sponsorat: Frivillige træder i pedalerne for Vojens ældre

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lions Vojens donerer christianiacykel til Bregnbjerglunden

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Mari-Louise udstiller brudekjoler i Vojens - og drømmer om en fysisk butik

Midtsyd

Puljepenge til friplejehjemmet i Agerskov skal bruges på leg

Midtsyd

Musik- og Teaterforening i Toftlund starter sæsonen med børneforestilling

Midtsyd

Marianne er frivillig på Bregnbjergskolen: - Det er en kæmpe oplevelse

Midtsyd

Medalje til skøjteløber efter corona-pause

Midtsyd

Våbenhusets rejsegilde blev markeret med taler og pølsevogn

Midtsyd

Christian forlod Årø og skolen som 14-årig - nu fejrer han 40-års jubilæum som selvstændig

Ugeavisen Haderslev

Museum efterlyser historier om Kongeskibet

Midtsyd

Nye svævebaner og dansetimer: Toftlund Udviklingsråd er klar med massevis af oplevelser

Midtsyd

Forsamlingshus har fået nyt navn og vil udvikle: - Hammelev mangler en café - vi har rammerne

Ugeavisen Haderslev

Vojens Kultur- og Musikhus swinger igen

Midtsyd

Uge 39 er kattens uge: Gratis neutralisering af herreløse katte i Hammelev

Midtsyd

Nyt projekt: Hjælp Toftlund arkiv med billeder af dit hus

Midtsyd

Sæt kryds i kalenderen: 'Sammen i Gram' bliver en fest

Midtsyd

Det´ for børn: Lørdagslitteratur-slik på Haderslev Bibliotekerne

Midtsyd

Ville forkæle medlemmerne og fik nye spillere oveni: Pigerne strømmer til VBI

Midtsyd

Midtlandskoret har taget hul på ny sæson

Midtsyd

Marie fra Bevtoft er årets foreningsleder: -  I fællesskab kan vi rigtigt meget

Midtsyd

Klumme: De unge ældre løber faktisk - og de unge er aldrig syge

Midtsyd

Søndertorvs nye indgangsparti er klar - og åbningsfesten lige om hjørnet

Midtsyd

Vil snuse til noget nyt: Anette sætter Nobel Blomster i Toftlund til salg

Annonce