Annonce
Midtsyd

Fole fik indviet nyt eSports lokale

Byens unge eSport entusiaster var ikke længe om at tage de nye maskiner i brug. Faciliteterne benyttes også af Fole Friskole, som har sat eSport på skemaet. Privatfoto
Fole IF arbejder på at hverve nye foreningsmedlemmer ved at satse på eSport. En plan, som nu ser ud til at lykkes.
Annonce

Fole: ESport bliver mere og mere populært blandt de unge i Fole. Glæden var derfor stor, da et nyt eSports lokale forleden kunne indvies i Fole hal.

- Snoren blev klippet af byrådsmedlem Kjeld Thrane, og så var også Kevin Mikkelsen, som er eSports-konsulent hos DGI, med på sidelinjen den dag. Han har været en stor støtte for projektet hele vejen igennem, fortæller Lars Holst fra Fole eSport.

- Samtidig var der omkring 20 interesserede borgere, samt at hav af børn og unge, som næsten ikke kunne vente med at teste de nye maskiner i de nye flotte lokaler, tilføjer Lars Holst, som gerne vil have have folk væk fra skærmen derhjemme, og ind i de nye eSports-faciliteter.

- Vi ønsker at flytte folk ud af værelserne, og blande eSport med fysisk aktivitet i ordnede rammer. Andre aspekter som fællesskab, digital dannelse, samt at gøre eSport anerkendt og socialt accepteret, er også del af konceptet, tilføjer Lars Holst, der glæder sig over den rivende udviking i klubben.

Fole eSport har fra starten indledt et uformelt samarbejde med HFK eSport fra Haderslev, der spiller i YouSee ligaen, omkring udveksling af trænere og fællestræning. Samtidig er der etableret et samarbejde med Fole Friskole, som vil tilbyde eSport som en del af deres undervisning til de større elever. Fole eSport er kun den anden eSport-forening under DGI i Haderslev Kommune.

Snoren til det nye lokale blev klippet af formanden for kultur og fritid i Haderslev Kommune, Kjeld Thrane. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Annonce