Annonce
Midtsyd

For 11. år i træk: Det grønne flag blev atter hejst på Høllevangskolen

Det grønne flag blev hejst af Karina og Milo, der er miljørådsrepræsentanter på Høllevang. Privatfoto
Solen strålede, da Høllevangskolen i Toftlund atter blev tildelt Friluftsrådets grønne flag. Denne gang har de beskæftiget sig med temaet "klimaforandringer".
Annonce

Toftlund: For 11. år i træk - altså hvert år siden 2010 - er Høllevangskolen i Toftlund blevet tildelt Friluftsrådets grønne flag.

Det er et symbol på, at skolen har en synlig grøn profil og dermed et særligt fokus på miljøet, og mandag eftermiddag kunne elever og lærere så hejse flaget i strålende solskin.

- Egentlig skulle vi have gjort det i fredags, men da regnede det så meget, at vi valgte at udsætte det nogle dage, fortalte lærer Anja Larsen, der havde æren af at overbringe eleverne den gode nyhed.

I år har de 35 elever på Høllevangskolen arbejdet med emnet "klimaforandringer”. Det har handlet om, hvordan man kan reducere CO2-udslippet, hvad begrebet CO2 dækker over, og hvilken indflydelse det har på vores hverdag.


Egentlig skulle vi have hejst flaget i fredags, men da regnede det så meget, at vi valgte at udsætte det nogle dage.

Anja Larsen, lærer


Ud over at definere begrebet CO2 har eleverne blandt andet haft et planteprojekt, der har handlet om, hvordan træer og blomster optager og lagrer CO2. De har desuden lavet små vindmøller og regnmålere, som er kommet op at hænge på skolens legeplads.

Det har også handlet om genbrug på Høllevang i løbet af året. Eleverne har lavet lysestager af genbrugsglas og pinde fra naturen, og de har fremstillet bolde af gamle sokker. De har desuden plantet træer på skolens udearealer, sået blomster, ærter og kartofler og samlet affald i naturen omkring skolen. Og på de plancher, de har fremstillet, kan man læse mere om, hvordan man kan reducere CO2-udslippet.

Da flaget var blevet hejst, kunne både elever og lærere nyde en "grøn" is og glæde sig over, at Høllevangskolen har ret til at flage med det grønne flag de næste 12 måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Annonce