Annonce
Midtsyd

For første gang uden kosteskaft: 4-årige Viyola fra Bevtoft trådte i pedalerne for syge børn

Der er god grund til at give high-five, for når man kun er fire år, så er det både sejt og flot at cykle penge ind for syge børn. Foto: Mette Henriksen
Som Team Rynkeby Sønderjylland-rytter har Per Larsen fra Bevtoft flere gange været med til at cykle penge ind til syge børn. Søndag var det imidlertid barnebarnet Viyolas tur at cykle for den gode sag. Hun er fire år og har lige lært at cykle uden hjælp.

BEVTOFT: Lille Viyola fra Bevtoft var kun lige seks måneder gammel, da hun sammen med resten af familien tog imod morfar og Team Rynkeby-rytter Per Larsen ved den gule målportal i Paris.

Søndag var det imidlertid 4-årige Viyola selv, der trådte i pedalerne for den gode sag - og også i den grad. Her snuppede hun nemlig fem omgange på hendes lille cykel gennem Bevtoft på en rundstrækning på én kilometer sammen med en håndfuld Team Rynkeby ryttere fra 2021-holdet, for at skaffe penge til Børnecancerfonden og Børnelungefonden.

- Morfar fik også lov at stille op, og selvfølgelig i sin gamle “rynkeuniform”, fortæller en begejstret Per Larsen, der er initiativtager til lille Viyolas ”Tour de Bevtoft".

Annonce

Som for de fleste har covid-19 det seneste halvandet år også stukket en kæp i hjulet for Team Rynkebys velgørenhedsarbejde.

- De har, som mange andre, haft hårde kår her under corona, og det er altså svært at se på, når man som jeg virkelig brænder for sagen. Jeg har selv haft den store glæde af at være en del af Team Rynkeby Sønderjylland i fire sæsoner, fortæller morfar Per, der er ved at revne af stolthed over, at hans lille barnebarn nu har taget stafetten videre i familien.

Viyola havde husket alt det, der er vigtigt, når man er fire år og og skal på cykeltur: Cykelhjelmen, yndlingsbamsen og drikkedunken. Privatfoto
På løbsdagen havde Viyola fået fint selskab på ruten i form af tre nuværende Team Rynkeby Sønderjylland ryttere. Morfar Per (2. tv.) måtte også være med. Privatfoto
Viyola har fået  sin helt egen lille Team Rynkeby- kjoletrøje, som er én af morfars aflagte Rynke-trøjer. Foto: Mette Henriksen

- Jamen, ja, jeg er da pavestolt af Viyola. Det var faktisk første gang, at vi slap kosteskaftet bag på hendes lille cykel, og så tager hun bare den ene runde efter den anden, tilføjer Per Larsen, som også sender en hilsen til sine medborgere i Bevtoft.

- Vi har samlet 9450 kroner ind, og vi er taknemmelige for, at Bevtoft-borgerne har taget så godt imod initiativet og har støttet gavmildt. Blandt andet tog et ældre ægtepar her fra byen hele vejen hjem til os, for at overrække pengene, da de ikke har Mobilepay – det er så flot. Vi er dybt berørte over, at så mange har doneret, tilføjer morfar Per.


Vi har samlet 9450 kroner ind, og vi er så taknemmelige for, at Bevtoft-borgerne har taget så godt imod initiativet og har støttet gavmildt.

Per Jensen, morfar og tidligere "rynke-rytter"


Om morfar Per og lille Viyola en dag sammen skal træde i pedalerne til byernes by i den gode sags tjeneste, tvivler Per Larsen på.

- Jeg er 66 år i dag, så det kommer nok til at knibe lidt. Men skulle Viyola senere engang have lyst til at søge om at komme med på Team Rynkeby, så ville det være alletiders. Det er en god og vigtig sag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Hvem er din ekspert?

Annonce