Annonce
Midtsyd

For ung til livet som pensionist: 69-årige Arne er tilbage på sin gamle arbejdsplads

Arne Schultz Pedersen er tilbage på SLF-kontoret efter to år på pension. Han savnede kollegaerne og opgaverne. Foto: Jacob Schultz
Arne Schultz Pedersen er startet som ejendomsrådgiver hos Sønderjysk Landboforening i Vojens på deltid. Han gik ellers på pension fra selvsamme arbejdsplads for to år siden, og så fylder han 70 år til juli.
Annonce

BEVTOFT: Alder er bare et tal. Det er 69- årige Arne Schultz Pedersen fra Bevtoft et godt eksempel på. Efter 21 gode år som ejendomsrådgiver hos Sønderjysk Landboforening (SLF, red.) i Vojens, sagde han nemlig oprindeligt for to år siden farvel til arbejdslivet. Men han fortrød og er nu tilbage på kontoret i en 20- timers stilling.

- Det var nok for tidligt at gå på pension som 67-årig. Jeg savnede kollegaerne, det gode klima og ikke mindst den gode frokost.

Arne Schultz Pedersen fylder 70 år i juli måned.

- Når jeg ser folk i 70erne, så tænker jeg nogle gange, at de er ved at være lidt gamle. Jeg føler mig jo ikke selv som én på næsten 70 år, så derfor glemmer jeg, at jeg er fra samme årgang, siger Arne, der er omgivet af ungdom på hjemmefronten.

- Min kone er en del år yngre end jeg, og vores datter er lige fyldt 15 år. De holder mig unge, siger Arne, der ellers har nok at rive i hjemme på matriklen i Bevtoft, hvor han driver et deltidslandbrug med juletræsproduktion.

- Folk tror at sådan nogen juletræer bare skyder op og passer sig selv resten af tiden. Det er langt fra tilfældet. Der er forskellige arbejdsgange året rundt med juletræer, så jeg går og passer, nipser og vander dem som en husmor, der passe sine planter i hjemmet, siger Arne, der til trods for syslerne på landejendommen med 17 hektar, heraf fem med juletræer, savnede sit gamle job hos SLF.

- I dagtimerne var der jo kun vores lille hund og mig. Som juletræsmand får man måske et godt forhold til julemanden, men ellers er der ikke meget kontakt. Så jeg havde et stille håb om at kunne komme tilbage til SLF igen, og det vidste de vist godt inde i afdelingen for ejendom og jura. Jeg sagde da også ja med det samme, da de manglede en mand på posten og spurgte, om jeg ville komme tilbage, fortæller Arne Schultz Pedersen, der skal arbejde med forpagtningsaftaler, ejendomshandler og de juridiske forhold omkring ejerskifte af landbrug.

Efter 21 år i branchen kender Arne Schultz Pedersen hver en markvej i Sønderjylland, som han selv formulerer det, og han glæder sig over, at mange kunder stadig kan huske ham, når han ringer rundt. Selvom han aldersmæssigt er i den sårbare COVID-19-gruppe, så er han ikke bekymret ved igen at have sin daglige gang på arbejdspladsen.

- I disse corona-tider skal man ikke udfordre skæbnen, og slet ikke, når man er oppe i min alder. Derfor startede jeg med nogle ugers forsinkelse, i midten af april, på kontoret. Her bliver der sprittet af og gjort rent til den store guldmedalje flere gange dagligt, og i princippet kan jeg lige så godt blive smittet, når jeg er ude at handle i supermarkedet. Så jeg er helt tryg ved situationen.

Arne Schultz Pedersen er tilbage på SLF-kontoret efter to år på pension. Han savnede kollegaerne og opgaverne. Foto: Jacob Schultz
Arne Schultz Pedersen er tilbage på SLF-kontoret efter to år på pension. Han savnede kollegaerne og opgaverne. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ny højskole på vej til Gram

Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Midtsyd

Cirkus Trapez indtager feriebyen i Arrild

Midtsyd

Samlede 50.000 kroner ind til Røde Kors

Midtsyd

Toftlund Dyreklinik byder indenfor

Annonce