Annonce
Midtsyd

Forsamlingshuset i Skovby har fået forårs-makeover

En omfattende renovering i Skovby Forsamlingshus skal være med til at sikre huset som mødested i lokalsamfundet i fremtiden. Fra venstre ses Thomas Busch Rasmussen fra firmaet Fredshule Byg, der har sponsoreret renoveringsprojektet, bestyrelsesmedlemmerne Lene Kruse Rasmussen og Sara Lyngholm Krüger samt Brian Nielsen, der er frivillig. Foto: Thomas Holl
Huset på Skovby Bygade har undergået en større renovering her i forårsmånederne. Fornyelsen skal sikre huset som mødested i lokalsamfundet i fremtiden.
Annonce

Skovby: Skovby Forsamlingshus har siden 1949 været samlingssted for befolkningen i Skovby og omegn. Og sådan skal det gerne blive ved med at være.

Sådan lyder budskabet fra Sara Lyngholm Krüger og Lene Kruse Rasmussen, der siden marts i år har været henholdsvis formand for og kasserer i forsamlingshusets bestyrelse.

Men årene har sat sit præg på huset på Skovby Bygade, og den første opgave for den nye bestyrelse har derfor været at kigge på, hvor huset trængte mest til en renovering.

- Vi kom frem til, at det var anretterkøkkenet. Vi kalder køkkenet for forsamlingshusets ”hjerterum”, og det er meget vigtigt, at faciliteterne her er i orden. Det gamle køkken var simpelthen forældet, så det var her, vi valgte at begynde, siger Sara Lyngholm Krüger og Lene Kruse Rasmussen.

De tilføjer, at coronakrisen på en måde kom ganske belejligt.

- Når man nu pludselig skulle til at holde afstand, havde vi både tid og plads til at gå i gang. Så coronaen har altså også været godt for noget, siger de med et smil.

Da vi pludselig skulle til at holde afstand, havde vi både tid og plads til at gå i gang. Så coronaen har altså også været godt for noget

Sara Lyngholm Krüger og Lene Kruse Rasmussen, Skovby Forsamlingshus

Annonce

Omfattende renovering

Det hidtidige køkken var fra 60'erne. Der var seks skabe og ikke meget bordplads, og alt var godt slidt og brugt.

Køkkenet har derfor undergået en omfattende renovering og fremstår nu i lyse farver og med moderne faciliteter. Samtidig er husets oliefyr blevet fjernet, og lokalet, hvor fyret stod, er blevet bygget om. Det samme er et lille toiletrum, og alle tre rum er efterfølgende blevet isoleret.

Alt i alt er der blevet bygget om for mere end 450.000 kroner, men alligevel har bestyrelsen ikke stiftet gæld. Det skyldes, at det lokale tømrer- og snedkerfirma Fredshule Byg har sponsoreret materialer for 200.000 kroner plus arbejdstimer. Dertil har en række lokale frivillige lagt timer i at hjælpe med ombygningen.

- Vi er virkelig taknemlige for den kæmpe håndsrækning, vi har fået af Fredshule Byg. Ellers havde det slet ikke kunnet lade sig gøre. Og vi er selvfølgelig også glade for den store frivillige opbakning. Vi synes faktisk, at det er en solstrålehistorie i en ellers lidt trist tid, siger Sara Lyngholm Krüger og Lene Kruse Rasmussen.

Annonce

Nye tiltag

Siden Skovbys borgerforening lukkede i 1998, har det i høj grad været forsamlingshusets skiftende bestyrelser, der har stået for de aktiviteter, der foregår i Skovby Forsamlingshus.

Det sker ud fra et ønske om at skabe aktiviteter og liv i byen – og samtidig også være med til at forebygge ensomhed blandt byens borgere, som Lene Kruse Rasmussen formulerer det.

Blandt de faste arrangementer er den årlige juletræsfest, høst- og sommerfest og fastelavnsfest, og bestyrelsen barsler desuden med fællesspisning og Den Kreative Kaffekop – et forum, hvor man kan møde op og male, strikke, og hvad man ellers har lyst til at dyrke af kreative aktiviteter.

- Vi kunne også godt tænke os at få installeret en hjertestarter udenfor huset. Derfor planlægger vi et arrangement med levende musik, og vi håber, at vi kan finde nogle musikere, der kunne tænke sig at komme og spille for den gode sag, siger Sara Lyngholm Krüger og Lene Kruse Rasmussen.

Skovby Forsamlingshus har i øvrigt netop fået tildelt 74.000 kroner fra Haderslev Kommunes pulje Bevægelse i Haderslev, som skal bruges på aktiviteter og i mindre grad på inventar.

- Og så er der måske også andre dele af huset, som vi godt kunne tænke os at renovere på et tidspunkt. Det er ting, vi skal søge midler til, lyder det fra bestyrelsesmedlemmerne.

Køkkenet har i Skovby Forsamlingshus har undergået en omfattende renovering og fremstår nu i lyse farver og med moderne faciliteter. Foto: Thomas Holl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce