Annonce
Midtsyd

Forum Vojens i dialog om nyt stisystem:  - Det vil friste flere til at tage cyklen

Jernbanen deler på mange måder byen i to. Det skal nye stisystemer nu gøre noget ved.
Forum Vojens tager nu et længe ønsket skridt i retning af at få stierne i Vojens by, der er delt af Ribevej og jernbanen, til at hænge bedre sammen. Det kommer både de lokale og hærvejsturisten til gode, siger formand Karl Posselt.
Annonce

VOJENS: Det skal være nemmere og mere trygt at færdes og finde vej gennem Vojens på cykel, uanset om man er hærvejsturist eller skal fra Haderslev til arbejdspladsen på Fighter Wing Skrydstrup eller lignende.

Sådan lyder det i et oplæg, som Forum Vojens har fremsendt til Haderslev Kommune med henblik på at få skabt et sammenhængende og trygt stisystem i Vojens. Infrastrukturen generelt, og i særdeleshed en plan for, hvordan et i forvejen godt stisystem i Vojens kan gøres endnu bedre, har i flere år været et prioriteret emne i gruppen.

- At få byen, der er delt af Ribevej og jernbanen, til at hænge bedre sammen, vil gøre det mere let og sikkert at cykle mellem boligkvarterer, forretninger, samt skoler, daginstitutioner og byens mange fritidstilbud, siger formand for Forum Vojens, Karl Posselt, som understreger, at forbedringerne har endda endnu flere sidegevinster.

Annonce

Godt for sundhed og miljø

- Det vil friste flere til at tage cyklen frem for bilen - og dermed bidrage både til at skåne miljøet og forbedre sundheden.

Da idégrundlaget er udarbejdet af frivillige i Forum Vojens er faglig sparring  og bearbejdning  med kommunen en forudsætning for at komme videre med realisering af de enkelte projekter.

- Vi opfordrer derfor Haderslev Kommune til, i dialog med repræsentanter for Forum Vojens, at bearbejde og kvalificere de enkelte forslag for så vidt angår tekniske løsninger, trafiksikkerhed, økonomi, nødvendige og tilladelser.


- Vi opfordrer derfor Haderslev Kommune til, i dialog med repræsentanter for Forum Vojens, at bearbejde og kvalificere de enkelte forslag for så vidt angår tekniske løsninger, trafiksikkerhed, økonomi, nødvendige og tilladelser.

Karl Posselt, formand


Forum Vojens vil selv kunne finansiere og gennemføre nogle af de mindre omkostningstunge projekter, mens andre kræver kommunal medfinansiering, lyder det videre i idégrundlaget.

- Vi er klar over, at den kommunale budgetlægning for 2021 går i gang nu, og hvis der ikke bliver plads til kommunale investeringer i stisystemet i Vojens på kort sigt, vil vi opfordre til, at Haderslev Kommune afsætter et rammebeløb til formålet i ét eller flere af overslagsårene, så der bliver mulighed for at arbejde langsigtet med stiplanen, slutter formanden.

Budget for 2020

Budget for 2020 inklusive overførsler fra 2019 til 2020 udgør for Forum Vojens´ vedkommende 1,9 mio. kroner. Forum Vojens har foreløbigt disponeret budgettet på 1,9 mio. kr. således:

  • Driftsbudget A-hold: 20.000 kr.
  • Stiprojekt: 300.000 kr.
  • Banegårdsprojekt: 197.500 kr.
  • Østergadeprojekt: 400.000 kr.
  • Infrastrukturgruppe: 50.000 kr.
  • Handicaptoilet: 23.100 kr.
  • Udsigtsplads: 50.000 kr.
  • Vojens.dk: 10.000 kr.
  • Projektpulje: 559.400 kr.
Annonce
Annonce
Midtsyd

Refleksløbet kommer til Gram

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Grøn omstilling

Midtsyd

Historien om Tiset udkommer i bogform

Midtsyd

Bevtoft Hallen udsætter jubilæumsfest

Midtsyd

Klumme: Spot ikke barnet

Midtsyd

Cirkus Trapez indtager feriebyen i Arrild

Midtsyd

Samlede 50.000 kroner ind til Røde Kors

Midtsyd

Toftlund Dyreklinik byder indenfor

Midtsyd

Nyt lederskab i Stensbæk

Annonce