Annonce
Midtsyd

Fra New York til Toftlund: - Her er trygt og godt

Musiker Tom Blancarte, der oprindeligt stammer fra Texas, er ikke ny som underviser på højskolen. Til gengæld er han den nye dreng i klassen i byens udviklingsråd, efter at højskolens forstander, Thomas Trier, inden sommerferien besluttede at gå nye veje. Privatfoto
Underviser på Musik- og Teaterhøjskolen, Tom Blancarte, er den nye mand i Toftlund Udviklingsråd. Han overtager pladsen efter højskolens tidligere forstander, Thomas Trier.
Annonce

TOFTLUND: Nej, han skulle ikke kraftigt overtales til at skifte New York ud med Toftlund, da han flyttede til byen sammen med sin hustru Louise for seks år siden.

41-årige Tom Blancarte griner, da han bliver præsenteret for spørgsmålet.

- Louise og jeg mødte hinanden i New York, hvorfra vi turnerede rundt i verden som udøvende kunstnere, og så tænker man ikke så meget over, hvor man bor, siger han.

- Efter at være flyttet til Toftlund beholdt vi vores lejlighed i New York i nogle år, så det gjorde måske beslutningen og overgangen lidt nemmere. Men jeg skulle bestemt ikke overtales, for jeg kendte jo Louises barndomsby fra vores mange besøg her. Her er trygt og godt, og især når man får børn, er det så meget nemmere at bo i Toftlund end i for eksempel New York. Arbejdet på højskolen giver os oven i købet mulighed for at forene de to verdener og få det at turnere og hverdagslivet med fast job og børn til at gå op i en højere enhed, uddyber han.

Annonce

Ny dreng i klassen

Tom Blancarte, der oprindeligt stammer fra Texas, er som sådan ikke ny som underviser på højskolen. Til gengæld er han den nye dreng i klassen i byens udviklingsråd, efter at højskolens forstander, Thomas Trier, inden sommerferien besluttede at gå nye veje.

- Højskolen pegede på mig, og jeg slog til, fordi det er spændende at arbejde med en bredspektret udvikling af byen, og fordi jeg synes, at jeg har noget at bidrage med. Som kunstner tænker man jo også meget i samfundsrelaterede aktiviteter, og så har jeg både rejst meget og boet flere forskellige steder i verden.


Højskolen pegede på mig, og jeg slog til, fordi det er spændende at arbejde med en bredspektret udvikling af byen, og fordi jeg synes, at jeg har noget at bidrage med. Som kunstner tænker man jo også meget i samfundsrelaterede aktiviteter, og så har jeg både rejst meget og boet flere forskellige steder i verden.

Tom Blancarte


Sammen med hustruen Louise, der også er både musiker og underviser på Musik- og Teaterhøjskolen, er Tom fødselshjælper for festivalen Creative Music Sønderjylland, der stabler koncerter på benene, som slår et slag for den frie improvisationsmusik. Den kreative og visionære igangsætter med globetrotter-baggrund er således godt rustet til også at skubbe til Toftlunds videre udvikling.

- Overordnet er det noget med, at vi mangler et samlingssted for hele familien her i byen, som samler de forskellige foreninger og kulturtilbud – noget, som også kan trække nye borgere til byen. Vi har det allerede lidt på Kulturtorvet, men vi har brug for meget mere.

Annonce

Skræmmende udvikling

Covid-19 og den drejning, som USA ikke mindst politisk har taget og fortsat tager, har på en måde cementeret rigtigheden i at skifte base.

Kort om Tom

Musiker og underviser på Musik- og Teaterhøjskolen, Tom Blancarte, er nyt medlem i Toftlund Udviklingsråd. Han er 41 år, opvokset i USA og har boet i millionbyer som Austin og New York. Han spiller opretstående bas, elektrisk bas og euphonium og tog sin bachelorgrad i Jazz Performance fra University of North Texas i 2002. Han har turneret i stor udstrækning i Europa og Nordamerika, spillet lige fra snuskede kældre til internationale festivaler. Han er gift med Louise, der stammer fra Toftlund og ligeledes er musiker og underviser på højskolen. Sammen har de to piger på 7 og 3 år.

Hvis man er interesseret i at læse mere om udviklingsplanen, kan den ses på Toftlund Udviklingsråds hjemmeside (toftlundborgerraad.dk) eller på Tønder Kommunes hjemmeside (toender.dk).

- USA er et samfund, som ikke længere fungerer. Man kan spørge sig selv, om landet i bund og grund er for stort til, at den demokratiske struktur overhovedet kan fungere. Hvad covid-19 angår, så er det helt vildt at se den måde, som min familie og venner i USA lever i forhold til det liv, vi har her i Danmark. Nu er smitten så også så småt ved at blusse op igen her, og vi skal tage nye forholdsregler, men det er intet imod, hvad der sker i USA. Det er meget skræmmende.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Karting bliver nyt linjefag på VGIE

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Hvem har du rost denne uge?

Midtsyd

Foredrag aflyst

Midtsyd

Ny udstilling i Kultur- og Musikhuset

Midtsyd

Kulturugen begynder i Toftlund

Midtsyd

Så er Mortensens bænk på plads igen

Midtsyd

Vedbøl fik sin egen krolfbane

Annonce