Annonce
Midtsyd

Fritidscentret i Gram har fået succes med takeaway

Karin Pedersen (til højre), der er leder af biblioteket i Gram Fritidscenter, er begejstret for centrets takeaway-tilbud. Her langer køkkenchef Nikita Schmidt Østergaard dagens ret over disken til hende. Foto: Thomas Holl
Der er godt gang i køkkenet i Gram Fritidscenter her i coronatiden. For centrets takeaway-koncept er blevet ret populært.
Annonce

Gram: Gram Fritidscenter er sædvanligvis et sted, hvor mange borgere har deres gang, og hvor der derfor er masser af aktivitet.

Sådan er det imidlertid ikke i denne tid. Som så mange andre steder sætter myndighedernes skærpede corona-restriktioner – herunder forsamlingsforbuddet på fem personer - også sit præg på centret på Stadionvej.

Helt stille er der dog ikke. Både børnene fra Børnehuset Nobi, skoleelever og læseglade borgere kigger forbi flere gange om ugen, og der er også godt gang i gryder, potter og pander i centerkøkkenet. For centrets takeaway-koncept, som blev introduceret i efteråret, er blevet en stor succes.

Ikke kun lokale

- Jeg fik idéen til, at vi kunne tilbyde takeaway, da jeg en eftermiddag så nogle forældre hente deres børn, som havde været til nogle idrætsaktiviteter. På denne måde kunne de slippe for at tænke på, hvad de skulle lave til aftensmad, tænkte jeg, og samtidig ville der også være noget at lave for vores køkkenpersonale her i denne mærkelige tid, fortæller Søren Madsen, der er leder af Gram Fritidscenter.

Og konceptet er blevet godt modtaget – ikke bare i Gram; der har også været kunder fra både Toftlund og Vojens.

- Over en periode på 11 dage i december solgte vi 600 portioner, siger Søren Madsen.

Lidt ekstra om fredagen

Man kan bestille mad til afhentning på hverdage over en periode på tre timer.

- Vi tilbyder én hverdagsret mandag og tirsdag og en anden onsdag og torsdag, og så laver vi noget lidt mere eksklusivt om fredagen, fortæller køkkenchef Nikita Østergaard Schmidt.

Hun tilføjer, at man fra og med den 22. januar vil koncentrere sig om fire forskellige retter om fredagen. Her vil man blandt andet kunne vælge imellem steaks og fyldt svinemørbrad.


Vi tilbyder én hverdagsret mandag og tirsdag og en anden onsdag og torsdag, og så laver vi noget lidt mere eksklusivt om fredagen

Nikita Østergaard Schmidt, køkkenchef


Det har hele tiden været muligt at bestille menuer til både to og fire personer, og senest har centret også efterkommet en opfordring om at lave menuer beregnet til én person.

Nemt

En af dem, der benytter sig flittigt af takeaway-tilbuddet, er Karin Pedersen. Hun er leder af biblioteket i fritidscentret.

- Jeg tager ofte mad med hjem her fra centret. Vi har blandt andet fået madpandekager, fiskefileter og karbonader. Det er er nem mad, som smager rigtig godt, siger hun.

Elise Holst Pedersen, der er kirkesanger og -tjener i Gram og Fole, er også begejstret for konceptet.

- Flere gange i december hentede jeg aftensmaden i centret - for eksempel boller i karry og svensk pølseret. Det er gode retter, som oven i købet er meget nemme at tilberede. Man skal bare sætte maden i ovnen, siger hun.

Søren Madsen forestiller sig i øvrigt, at det også vil være muligt at bestille takeaway-mad i fritidscentret, når coronaen en gang slipper sit tag.

- Planen er, at vi fortsætter med takeaway. Dog ikke i sommermånederne, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Vanila-manden på skafottet

Annonce