Annonce
Midtsyd

Gaming: I Fole er de vilde med eSport

Hygge og grin foran computerskærmen. Men nogle gange bliver der også råbt højt, når engagementet får frit løb. Foto: Thomas Holl
eSport er for alvor blevet et hit i Fole, efter at byens idrætsforening sidste år indviede faciliteterne i Fole Hal. Der er livlig aktivitet i lokalet mange af ugens dage.
Annonce

Fole: For et år siden etablerede og indviede Fole eSport, som er en afdeling under Fole Idrætsforening, eSports-faciliteter i Fole Hal.

Det skulle vise sig at være en rigtig god idé.

For eSport – elektronisk sport eller "gaming"- er for alvor blevet populært blandt især byens unge, som med de nye lokaliteter har fået gode muligheder for at spille computerspil sammen.

Faktisk har tiltaget betydet tilgang af godt 30 nye medlemmer til idrætsforeningen på et tidspunkt, hvor foreningen ellers kunne konstatere en nedgang i antallet af medlemmer til de mere traditionelle aktiviteter. Og på Fole Friskole er fænomenet også meget populært, så der er livlig aktivitet i lokalet mange af ugens dage.

Annonce

Fællesskab og samarbejde

I Fole eSport er fællesskab og samarbejde vigtige begreber, og afdelingen har en mindre gruppe af frivillige trænere tilknyttet. En af dem er Christian Vingborg.

- Vi har 10 computere i lokalet, og her har brugerne mulighed for at spille spil som Fortnite, CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive, red.), League of Legends og Fifa 20 på PlayStation, fortæller Christian Vingborg, der er træner i Fortnite.

- På grund af coronaen var der ikke så meget aktivitet i lokalerne i forårsmånederne, men efter sommerferien kom vi for alvor i gang igen. Og vi sørger selvfølgelig for, at alle spritter headset, mus og tastaturer af, inden de begynder at spille, tilføjer han.

Martin Strømgaard (til venstre) og Villads Vingborg, begge 11 år, er flittige brugere af Fole eSports faciliteter. Foto: Thomas Holl
Annonce

Råber lidt højt

Nogle af de unge spillere, der har deres gang i lokalerne, er Christian Vingborgs søn Villads, 11, og hans kammerat, Martin Strømgaard, der også er 11 år.


Nogle gange råber vi lidt højt, fordi vi går så meget op i det, og så må vi ud at afreagere lidt

Villads Vingborg og Martin Strømgaard, begge 11 år, Fole


- Vi er kommet her, siden Fole eSport åbnede sidste år, men før det spillede vi derhjemme. Det er sjovt at spille sammen med sine venner og at være i det samme rum. Nogle gange råber vi lidt højt, fordi vi går så meget op i det, og så må vi ud at afreagere lidt, fortæller de to drenge, der især er begejstrede for Rocket League, som er et køretøjsfodboldspil.

- Det er vigtigt, at der altid er en voksen til stede. Vi skal blandt andet sørge for, at der bliver holdt en ordentlig tone, og at brugerne kommer ud og afreagerer med for eksempel rundbold, når det er nødvendigt, siger Christian Vingborg.

- eSport foregår ikke kun ved en computerskærm - det er også forbundet med det sociale og det at arbejde sammen, siger Karen Blomgren Thomsen, der er lærer på Fole Friskole. Ligesom Christian Vingborg er hun desuden eSport-træner. Foto: Thomas Holl
Annonce

Populært på friskolen

Som nævnt er eSport også populært blandt mange af eleverne på Fole Friskole. Det kan være med til at understøtte og udvikle elevernes evner til samarbejde og problemløsning og give dem digitale kompetencer, og man arbejder med det både i og uden for lokalet i Fole-hallen.

Det fortæller Karen Blomgren Thomsen, der er lærer på skolen og træner i eSport.

- Godt 50 af vores elever har eSport på skemaet, og det er ikke kun noget, der foregår ved en computerskærm. eSport er også forbundet med det sociale og det at arbejde sammen. Eleverne bruger for eksempel hallen til at lave forskellige øvelser, så de kan styrke deres kommunikation og samarbejde, og det kan de så efterfølgende bruge ved skærmene, siger hun.

Annonce

Vært for regionsfinale

I øvrigt er Fole Idrætsforening søndag den 22. november vært for årets regionsfinale i Region 4 for eFodbold U13-U16.

- Vi fik en henvendelse fra Jysk Boldspil Union, som spurgte, om vi ville lægge lokaler til, fortæller Lars Holst fra Fole eSport.

Fire hold – herunder et af afdelingens egne – mødes indbyrdes, og de to bedst placerede hold kvalificerer sig til årets Grand Finals, hvor danmarksmesteren i DBU eFodbold kåres.

Hvis man er interesseret i at følge regionsfinalen, er man velkommen til at møde op. Fole eSport følger naturligvis myndighedernes corona-restriktioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce