Annonce
Midtsyd

Genåbningsglæde hos Vojens-frisør: - Det er lidt som første skoledag

Frisør Rikke Vigsøe Stockmann (tv.) og hendes team var tirsdag morgen ikke kun klar med saks, kam og smil, men også med en rød løber og flag. Også håndsprit og retningslinjer var der styr på - det har de nemlig haft det meste af sidste år til at øve sig i. Foto: Mette Henriksen 
For første gang siden midt december slog frisørerne tirsdag atter dørene op for kunder. ByVigsøe i Vojens var klar fra morgenstuden med flag, rød løber og massevis af håndsprit.

VOJENS: Tirsdag morgen genåbnede landets frisørsaloner. ByVigsøe i Vojens Rådhuscentret var én af dem.

- Det er lidt som første skoledag. Vi har savnet hinanden og alle vores dejlige kunder, og vi glæder os helt vildt til at komme i gang igen, siger indehaver Rikke Vigsøe Stockmann efter over tre måneders nedlukning.

Genåbningsplan for liberalt erhverv i april

Liberale serviceerhverv som blandt andet frisører må genåbne den 6. april. Der er krav om anvendelse af mundbind eller visir, samt retningslinjer for smitteforebyggelse. Der er også krav om coronapas.

Almindelig handel i blandt andet indkøbscentre og stormagasiner med et areal på 15.000 kvadratmeter eller derunder kan genåbne fra den 13. april -  gælder dog ikke for de restauranter, caféer og biografer, som har adresse i eksempelvis indkøbscentret.

Mens der hos Rikke Vigsøe Stockmann og hendes fem ansatte er massevis af glæde og positivitet over genåbningen, så skal kunderne være negative – i hvert fald på papiret. De skal nemlig kunne fremvise en negativ covid-19 test, der er maksimalt 72 timer gammel, eller dokumentation for en fuld covid-19 vaccination, når de møder op for at blive klippet. Og det skal frisørerne tjekke op på.

- Coronapasset har fyldt lidt i mit hoved, men jeg er nu sikker på, at det nok skal gå, når først vi kommer i gang, siger Rikke Vigsøe Stockmann, som bliver bekræftet i sin formodning i samme øjeblik, hun afslutter sætningen, hvor en ældre kvinde med coronahår stikker hovedet indenfor.


Coronapasset har fyldt lidt i mit hoved, men jeg er nu sikker på, at det nok skal gå, når først vi kommer i gang.


- Jeg smutter hen og bliver testet. Så er jeg klar, når jeg har en tid senere, lyder det herfra.

Annonce

Knoklede

Selvom Rikke Vigsøe Stockmann og hendes ansatte har set frem til at igen at kunne klippe, farve og permanente på livet løs, har salonindehaveren tirsdag valgt at åbne til hæderlig tid klokken 9.00. ByVigsøe-teamet kommer da også til at kunne spise aftensmad sammen med familien resten af ugen.

Erwin Bonde var én af dem der tirsdag morgen stod klar hos Salon byVigsøe i Vojens med et gyldigt coronapas - og coronahår. Foto: Mette Henriksen

- Efter første nedlukning knoklede vi rigtig mange timer hver dag, for at få arbejdet os gennem bestillingerne så hurtigt som muligt. Det kommer vi ikke til denne gang, for det kan man ikke holde til i længden, så åbningstiderne bliver som de plejer, siger salonindehaveren fra Vojens, der til trods for de mange måneders pause er helt tryg ved fremtiden.

Efter over tre måneders nedlukning var landets frisører tirsdag klar med kam og skas igen. Foto: Mette Henriksen

- Lige nu er det ikke økonomien, som fylder mest, men genåbningen. Jeg har en sund salon, der nok skal klare sig, så lige nu nyder vi bare at være tilbage, slutter hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Midtsyd

Kviktest på vej til børn ned til seks år

Midtsyd

Ugens klumme: Grundstoffet i Danmark

Annonce