Annonce
Midtsyd

Genbrugspladserne genåbner - men kom gerne efter påske

Myndighederne har ændret anbefalinger, så genbrugspladserne kan genåbne tirsdag 31. marts. Arkivfoto
Myndighederne har ændret anbefalinger, så genbrugspladserne i Haderslev og Tønder Kommune kan genåbne tirsdag 31. marts.
Annonce

Haderslev/Tønder: Fra tirsdag den 31. marts er genbrugspladserne atter åbne i Tønder og Haderslev Kommune, da Kommunernes Landsforening og sundhedsmyndighederne har sagt god for det.

Provas, der driver genbrugspladserne i Vojens, Gram og Haderslev, glæder sig over genåbningen. - Jeg er meget glad for, at vi igen kan tilbyde borgerne at komme af med haveaffald og genbrug. Det har været et massivt ønske hos borgerne. Medarbejdere og ledelse i Provas har arbejdet hårdt og engageret på at finde alternative løsninger til borgerne, hvis ikke genåbningen var blevet muligt med myndighedernes ændrede anbefalinger. Men nu kan vi heldigvis igen byde borgerne velkommen på genbrugspladserne, siger Thies Mathiesen, bestyrelsesformand i Provas.

Provas tillader et begrænset antal besøgende ad gangen for at minimere risikoen for smittespredning, og nogen kødannelse må derfor forventes i hvert fald de første dage efter genåbningen. Provas beder borgerne om at have tålmodighed og sørge for, at deres besøg på pladsen bliver så kort som muligt.

Der bliver åbent i Haderslev og Vojens alle dage kl. 10-18, mens pladsen i Gram i denne uge holder ekstraordinært åbent tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-18, samt lørdag og søndag kl. 10-15.

Corona-krav hos Provas

  • Alt undtagen effekter til direkte genbrug kan afleveres. Direkte genbrug er genstande, der har en genbrugsværdi – f.eks. en brugt, men stadig funktionel sofa eller kommode
  • Sorter hjemmefra, så går det hurtigere
  • Kom kun 1 person i bilen, og bliv siddende, indtil det er din tur. Sluk motoren
  • Myndighedernes regler om mindst 2 meters afstand (bredden på en almindelig bil) og forbud mod forsamlinger på over 10 personer gælder også på pladsen
  • Medbring egen skovl og kost – for at undgå smitte har vi fjernet de haveredskaber, der normalt findes på pladsen
  • Kundetoiletterne på genbrugspladserne lukkes
  • Ring ikke til Kundeservice. De arbejder hjemme og kan ikke se, hvor lang køen er
  • Vojens Genbrugsplads bliver kun tilgængelig fra Vojens-siden, idet der bliver venstresving forbudt fra Skrydstrup-siden for at undgå trafikal prop-dannelse
Annonce

Vagter på pladserne

- Vi ved godt, at mange af jer er utålmodige for at komme på genbrugspladsen igen. Men fra Tønder Forsyning lyder en stor opfordring om, at man udskyder sit besøg - gerne til efter påske, så der ikke kommer for mange på én gang, lyder det fra Tønder Kommune.

- Der vil være vagter ved de forskellige pladser, og der lukkes kun et bestemt antal ind ad gangen, så man må forvente, at der kan være kø for at komme ind.

Du finder åbningstiderne på de forskellige genbrugspladser på www.provas.dk og Tønder Forsynings hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Jels: Vikingerne glæder sig til sommer

Midtsyd

Klumme: Glæde

Midtsyd

Gaming: I Fole er de vilde med eSport

Midtsyd

Gram: Rema 1000 åbner torsdag

Midtsyd

Julen synges ind på Gram Slot

Midtsyd

Gram: 50 mindedes de faldne i krigen

Midtsyd

Klumme: Cirkus er rejst

Annonce