Annonce
Midtsyd

Gerda og Niels Arne fejrer diamantbryllup – og er still going strong

Ægteparret Gerda og Niels Arne Skov fra Brændstrup kan Kristi Himmelfartsdag torsdag den 21. maj fejre diamantbryllup. Privatfoto
Gerda og Niels Arne Skov fra Brændstrup har i mange år blandt andet været engageret i kristeligt arbejde. Torsdag kan parret fejre diamantbryllup.
Annonce

Brændstrup: Ægteparret Gerda og Niels Arne Skov fra Brændstrup har Kristi Himmelfartsdag torsdag den 21. maj været gift i 60 år og kan således fejre diamantbryllup.

Både Gerda og Niels Arne Skov er ikke mindst kendte for et stort engagement indenfor kristeligt arbejde. Der har for eksempel været foreningsengagement i samlinger for unge, før Luthersk Missionsforening etablerede en ungdomsafdeling, og et sangkor, der var en sammenslutning af mange mindre sangkor fra Indre Mission og Luthersk Mission i Sønderjylland.

Det blev også til en møderække med særlig vægt på vækkelse i Sønderjyllandshallen i begyndelsen af 60’erne, og på en tur til Norge med sangkoret fik parret idéer til at etablere bibelcamping på først Solbakken og siden Haderslev Næs, parallelt med at de var engageret i opstarten af såvel radiomission som kassettebånd/LP-distribution.

Annonce

Lokalradio og lokalpolitik

Efter godt 25 års engagement i både bibelcamping og radiomission var både Gerda Niels Arne Skov engageret i såvel opstart som drift af lokalradio i en årrække. Sideløbende var Gerda Skov aktiv i lokalpolitik for Det Konservative Folkeparti.

Niels Arne Skov drev i mange år korn- og foderstofforretning i Brændstrup og nærmeste omegn, indtil virksomheden omkring 1980 blev købt af Korn- og Foderstofkompagniet (KFK), der ansatte han som afdelingsleder og siden rationaliseringsdirektør. I alle disse år var Gerda medhjælpende hustru og mor.

Da Niels Arne Skov måtte stoppe hos KFK, kom parret for godt 27 år siden til at stå for opstarten af den kristne hjælpeorganisation Dansk Balkan Mission. Her er det fulde fokus på nødhjælp til og mission blandt de fattigste i primært Rumænien.

Selv om de har rundet de 80 år og ikke længere selv kan rejse til Rumænien, så organiserer Gerda og Niels Arne Skov stadig både fundraising, planlægning af transporter og støtte til kirkers hjælp dernede.

På grund af coronakrisen og det aktuelle forsamlingsforbud fejrer parret bryllupsdagen stille og roligt med to af deres sønner og deres familier. Der vil hverken være morgensang eller anden fejring af parret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Bag facaden

Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce