Annonce
Midtsyd

Glade vuffer: Toftlund får ny mudderfri hundeskov

Viggo og hans 'mor' Dorthe Troelsen glæder sig til snart at kunne gå tur i den nye hundeskov. Foto: Mette Henriksen
En hundeskov uden mudder og slam har længe stået på ønskelisten hos Toftlunds hundeejere. Den får de snart - hundeskoven bliver nemlig flyttet.

Toftlund: Nye rekreative områder, flere cykelstier, mere lys i byen, bedre vilkår for sport og kultur, og i det hele taget et Toftlund i udvikling.

Udviklingsplanen for Toftlund har til formål at tilgodese så mange borgere som muligt, og nu er der også nyt på vej for de firbenede. Toftlund skov er nemlig præget af våd jordbund på grund af væld flere steder, så et helt nyt område er fundet, så hundeskoven fremover bliver mudderfri.

- Ifølge Naturstyrelsen er det umuligt at dræne området, så hvad gør en genial arbejdsgruppe - de flytter da bare hundeskoven, lyder det begejstret fra udviklingskoordinator Liselotte Krodal.

Annonce
Nyheden om en kommende mudderfri hundeskov i Toftlund var dagens samtaleemne blandt byens hundeejere. Her er det vufferne Viggo med mor Dorthe (th.), og Eddie med sin mor, Louise. Foto: Mette Henriksen

Omlægningen af hundeskoven er ikke direkte del af udviklingsplanen, men Liselotte Krodal har været bindeled mellem Naturstyrelsen og den 'geniale' arbejdsgruppe, som Dorthe Troelsen er fødselshjælper på. Som 'mor' til tre-årige Viggo, en langhåret Toller Retriver, er hun én af mange hundeejere, som har været godt og gevaldig træt af byens tilsumpede hundeskov.

- Folk er faktisk helt stoppet med at bruge Toftlund hundeskov, fordi området er så sumpet, så mange benytter sig af hundeskovene i Arrild og Stensbæk. En vandhund som min med lang pels bliver ikke engang ren efter en tur i bad. Slammet sidder fast i klumper i pelsen i dagevis, fortæller hun.

De gule cirkler viser, hvor lågerne placeres. Der bliver åbnet for, at man kan køre i bil helt ned til hundeskoven. De stier, som går igennem området, bliver omlagt. Privatfoto

- Da jeg læste om renoveringen af Kælkebakken-området tænkte jeg, at der måske også kunne gøres noget med hundeskoven. Så jeg tog kontakt til udviklingskoordinator Liselotte og fik startet en arbejdsgruppe. Her fik vi skrevet vores ønsker og forestillinger ned, så Naturstyrelsen havde noget at arbejde ud fra. Og så var det ellers bare med at væbne sig med tålmodighed, uddyber Dorthe Troelsen, som glæder sig til turene sammen med Viggo i det nye skovområde. Samtidig roser hun Naturstyrelsen for at rykke hurtigt - og være gavmild.

Da jeg læste om renoveringen af Kælkebakken-projektet tænkte jeg, at der måske også kunne gøres noget med hundeskoven.

- Vi havde ingen forventninger, og så får vi pludselig en melding om, at hundeskoven rykkes til det her stykke skov, som er helt perfekt. Her er både stier og vildt terræn, så der er noget de forskellige hunderacer. Det bliver så godt, siger hun.

Den nye hundeskov kommer til at ligge ved en mindre fyrplantage bagved den eksisterende hundeskov i et spændende område, hvor der også høstes fyrrekogle.

- Vi håber på at kunne gå i gang i maj, men er allerede stødt på problemer med at få leveret hegn. Så det kan være, at vi må udskyde det lidt, siger skovfoged Anders Hauge Rahbek.

Annonce
Kultur

Tønder Unge Film Festival 2022

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen holdt fest for hele verden

Annonce
Midtsyd

Bregnbjergskolen modtager 2.800 kr. af skolemælkslegatet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Indbrudstyve brød ind i kemirum: Slap afsted med tyvekoster for op mod 900.000 kroner

Ugeavisen Haderslev

Familiespejderdag med Vojens Rune Gruppen

Ugeavisen Haderslev

Jesus på Gram Slot

Midtsyd

Per Nielsen spiller sammen med lokalt kor: Gram Sognekors 30 års jubilæum fejres med koncert

Midtsyd

Sofari hos Solbakken Økologi

Ugeavisen Haderslev

Holberg komedie på Teatret Møllen

Midtsyd

Klumme: Den kære ungdom

Ugeavisen Haderslev

Forårskoncert med Vojenskoret

Annonce