Annonce
Midtsyd

Glaskunstneren Eva: Drømmehuset i træ lå i Fole

Træhuset i Fole havde de perfekte rammer for Eva Steffensens store familie - og for hendes virke som glaskunstner. Foto: Mette Henriksen 
Det var drømmen om et træhus, som fik glaskunstner Eva Steffensen og hendes familie til at flytte til Fole i 2019. Sidenhen er de blevet del af landsbyens spirende fællesskab og driftige frivillige.

FOLE: Det var huset i træ med den smukke arkitektur, den parklignende have og beliggenheden ud til åbne marker, som fik glaskunstner Eva Steffensen og hendes familie til at flytte til Fole i 2019.

- Vi boede i Agerskov, så de landlige omgivelser fejlede ikke noget, der hvor vi kom fra. Men min mand har altid ønsket sig et træhus, og huset var lækkert og stort nok til os og vores fire børn. Og så tænkte vi også, at man godt nok får meget for pengene her, fortæller Eva Steffensen, som desuden kunne sætte flueben ud for at ejendommen havde de passende rammer for hendes virke som glaskunstner. Her er både et stort lyst værksted og også plads til butik og afholdelse af kurser.

At den lille landsby syv kilometer nordvest for Gram har et spirende fællesskab og driftige frivillige, der arbejder for udviklingen helt upåvirket af at nogle vil mene, at den lille flække ligger "in the middle of nowhere",  kunne hun kun ane inden flytningen.

Annonce

- Jeg stødte tilfældigvis på Eva Birk fra Fole Landsbyråd i forbindelse med en messe, og det gjorde i hvert fald ikke lysten mindre til at flytte hertil - tværtimod. Hun havde et drive og en åbenhed og imødekommenhed, som faktisk er meget kendetegnende for Fole. Her vil man hinanden og man vil gerne udvikle byen til at blive et endnu bedre sted at bo, tilføjer Eva Steffensen, der selv er med i byens Tænketank-gruppen i dag.


Her vil man hinanden og man vil gerne udvikle byen til at blive et endnu bedre sted at bo,

Eva Steffensen, tilflytter


Eva Steffensen skal bare lige en tur over gårdspladsen, for at kunne arbejde i glasværkstedet. Hun er også tilknyttet flere atelierer i området, hvor hun har åbne værksteder og udstiller sin glaskunst. Udover det arbejder hun som pædagogmedhjælper i en børnehave i Tønder. Foto: Mette Henriksen
Eva Steffensen arbejder med alt fra smykker, til skåle og ophæng. De seneste år har hun bandt andet været fast udstiller på julemarkedet på Gram Slot. Foto: Mette Henriksen

- Det er ikke længe siden, at vi selv var den familie, der var de nye i byen, og som havde stor glæde af at blive budt velkommen med velkomstpakken. Derfor havde jeg lyst til selv at blive del af gruppen, også fordi jeg som forholdsvis ny i byen ser nogle ting med andre øjne, uddyber hun.

Lille by - stor aktivitet

- Da vi legede med tanken om at flytte hertil og jeg googlede Fole, var det jo vildt at se, hvor lang listen over foreninger og aktiviteter var, byens størrelse og indbyggertal taget i betragtning. Så megen aktivitet på så lille et sted - det var imponerende, siger Eva Steffensen, der gerne vil give landsbyen en ekstra dimension med glaskunst-aktiviteter.

- Vi nåede lige at have Aktive Kvinder til et glaskursus, da coronaen lukkede det hele ned. Og det har jo stået på længe nu, så man føler sig lidt låst, når man har lyst til at bygge noget nyt op her i byen. Men det er jo ens for alle, siger hun.

Træhusets stue med mange meter til loftet var noget af det, som familien faldt pladask for. Til jul håber Eva Steffensen at kunne åbne op for en slags julestue, hvor besøgende kan komme og beundre og hygge om det store juletræ, som har været en fast tradition i familiens tidligere og nuværende hjem. Hvis coronaen tillader det til den tid. Foto: Mette Henriksen

Til gengæld har coronaen bekræftet familien i, at Fole er en perle.

- Vi er ikke overraskende gået mange ture her under corona. Naturen er helt fantastisk heromkring, og vi har følt os privilegeret over ikke at være indelukket og stadig kunne så meget.

Annonce
Annonce
Midtsyd

Sten-mariehøns spreder glæde i Agerskov og Branderup

Annonce
Annonce
Midtsyd

Ribekvinder vil gå et spadestik dybere mod stressramte: Starter retrætecenter midt ude i naturen

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Heller ingen galla på STUK i år: Studenterne holder deres egen fest

Ugeavisen Haderslev

Ocean rescue camp kommer til Vedsted Søbad

Midtsyd

Det så "skidt" ud: Sur smiley til Centrum Steak House i Vojens

Midtsyd

Nyt projekt: Orgelspirerne blomstrer i Gram

Midtsyd

Fest og dans: Vennekredsen tog på hotel

Midtsyd

Vojens BI hyldede "årets fiduser"

Midtsyd

Daniel K. Hansen klar til sin 11. sæson i SønderjyskE Ishockey

Midtsyd

Anders Førster bliver assistenttræner i SønderjyskE Ishockey

Midtsyd

Tysker bliver ny cheftræner for SønderjyskE

Midtsyd

STUK-studenter springer ud over to dage: Farfar Paul satte huen på Jonas´ hoved

Midtsyd

SønderjyskE henter ny rekrutteringschef i England

Midtsyd

Milepæl: Kronprinsen lagde grundstenen for F-35 Campus

Midtsyd

Klar til 13. og 14. sæson: To år mere til Steffen Frank

Midtsyd

Ny lysner det: Sct. Hans Aften på Tørning Mølle

Midtsyd

Sankt Hans i Vojens: Ny præst holder båltalen

Midtsyd

Nyt liv i markant bygning: Agerskov har fået sit eget kræmmermarked

Midtsyd

Farvel mundbind: Bibliotekerne tager igen imod med et smil

Midtsyd

Havefestival: Ella inviterer indenfor i sit haveparadis

Midtsyd

Høllevang-elever slår et slag for miljøet

Midtsyd

Flemming vil gerne have flere rickshaw-piloter til Gram

Midtsyd

Tankstation i Skrydstrup lukker for hanerne

Annonce