Annonce
Midtsyd

Godt nyt til vandhundene:  Friluftsbadet er gratis for kommunens børn og unge i sommerferien

Livredder Katrine, Johannes Gjesing og centerleder Leif Knudsen glæder sig over, at kommunens børn og unge takket være sommerpakken kan nyde et koldt gys i Friluftsbadet ganske gratis i skolernes sommerferie. Foto: Mette Henriksen
For børn og unge i Haderslev Kommune betyder regeringens sommerpakke helt konkret, at de kan komme gratis i Gram Friluftsbad i skolernes sommerferie. Det åbner for sommeren lørdag.
Annonce

GRAM: Foråret har været propfyldt med Covid-19-forbud, retningslinjer og ikke mindst skæbner, afsavn og afbud.

Heldigvis har regeringen budt på flere plastre på corona-sårene undervejs. Et af dem er en bred aftale på Christiansborg, der betyder, at der bliver sendt 200 millioner kroner ud til landets kommuner, der skal bruges på sommerferieaktiviteter rettet mod børn og unge mellem seks og 17 år.

Annonce

Gram Canaria

Det fik præsten i Gram, Johannes Gjesing, til at sende en ansøgning afsted til Haderslev Kommune om, at alle børn og unge under 18 år i Haderslev Kommune får gratis adgang til Gram Friluftsbad i skolernes sommerferie. De får adgang ved at fremvise deres sygesikringskort.

- Jeg ansøgte efter aftale med centerleder Leif Knudsen, og beløbet er til vores store glæde netop blevet bevilliget. Så nu får vi travlt. Sommerferien er lige om hjørnet, og vi skal hurtigst muligt få den gode nyhed kommunikeret ud til alle skoler og ungdomsuddannelser, så de unge mennesker kan komme en tur til Gram Canaria, fortæller Johannes Gjesing, som synes at fordelene ved initiativet er nemme at få øje på:

- Pengene er udløst af, at flere familier på grund af corona har en presset økonomi, hvorfor en del unge måske ikke kommer på ferie i år. Her har børnene gratis bustransport, der er voksentilsyn, børnene møder andre børn og unge, det er et sundt miljø, og så er det nemt at etablere.


Her har børnene gratis bustransport, der er voksentilsyn, børnene møder andre børn og unge, det er et sundt miljø, og så er det nemt at etablere.

Johannes Gjesing, præst i Gram


Gram Friluftsbad åbner med nogle ugers forsinkelse lørdag morgen klokken 7.00.

- Morgenbaderne har allerede rykket for det i et stykke tid, men et friluftsbad åbnes ikke bare ved at trykke på en knap. Lørdag er vi imidlertid klar til at åbne med de corona-restriktioner, der gælder lige nu, og med kaffe på kanden til de morgenfriske, fortæller Leif Knudsen fra Gram Fritidscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce