Annonce
Midtsyd

Gram: 50 mindedes de faldne i krigen

Godt 50 mennesker mødte op til andagten i Gram forleden. Med fanen ses Jens Hansen, som har en slægtning, der faldt i krigen, og ved siden af ham ses Ruth Hansen fra menighedsrådet. Privatfoto

Gram: I Gram har det i mange år været skik, at man den 11. november mødes til en andagt, hvor man mindes dem, der faldt under første verdenskrig.

Sådan var det også i år, hvor markeringen af våbenstilstanden blev markeret i mindelunden ved Gram Kirke. Der var sat bænke frem, da det på grund af corona er et krav, at man sidder ned ved en andagt. Godt 50 personer var mødt op til andagten, hvor menighedsrådsformand Ruth Hansen lagde en krans.

- Det er fantastisk, at vi stadig kan samle så mange mennesker så mange år efter. Mange på egnen har familie, hvis navne står på soklen. Flere end 60 mennesker fra Gram Sogn faldt i krigen.

I slotsbyen har man desuden den skik, at der klokken 11 bliver slået 11 bedeslag. Det fortælles, at graveren første gang slog de 11 bedeslag i 1918 som et hemmeligt tegn til de dansksindede, da han havde hørt, at nye vinde var på vej.

- Bedeslagene minder os om, at fred ikke er givet, og at den forsvinder, hvis man tager den for givet, sagde sognepræst Johannes Gjesing i sin tale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce