Annonce
Midtsyd

Gram: Byens ældre kom til julegudstjeneste

Forleden var beboerne fra Plejecenter Engparken til julegudstjeneste i Gram Kirke. Privatfoto
Annonce

Gram: Det vakte glæde hos beboerne på Plejecenter Engparken i Gram, at de forleden kunne komme til julegudstjeneste i byens kirke.

På grund af coronaen har 2020 ikke været det sjoveste år at bo på plejehjem, og sognepræst Annesofie Munch var derfor ekstra glad, da hun blev spurgt, om det kunne lade sig gøre at holde en julegudstjeneste for de ældre.

- Julen har jo en helt særlig betydning for mange, og for de ældre er det også en tid, hvor man tænker tilbage på en tid, der for længst er forbi. Jeg er derfor både glad for og rørt over, at det har kunnet lade sig gøre at få beboerne over i kirken. Det er fantastiske mennesker, der passer på vores ældre, sagde sognepræst Annesofie Munch.

Beboerne på Engparken måtte komme i kirke, fordi de bor i samme ”boble”. Sådan er det imidlertid ikke på Grams andet plejehjem, Plejecenter Højmarken, hvor beboerne ikke må blandes. Derfor foregik julegudstjenesten på selve hjemmet.

- Her stod vi udenfor og sang sammen med beboerne, der sad indenfor mens vores organist, Lasse Sørensen, spillede trompet, sagde sognepræst Johannes Gjesing.

Annonce

- Det virker

Lige da han lyste velsignelsen, blev der skubbet et bord med kaffe og chokolade hen foran beboerne, hvilket fik ham til at udbryde:

- Så kom ikke her og sig, at det ikke virker.

Det fik trompetisten til at grine så meget, at han måtte opgive at spille ”Glade jul” på trompeten.

Johannes Gjesing glæder sig over plejehjemmenes initiativ.

-- Vi er glade for, at de på denne måde gør så meget for, at beboerne får mulighed for at få en lille julegudstjeneste, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Året der gik

Midtsyd

Året der gik

Annonce