Annonce
Midtsyd

Gram: Det grimme krybbespil bliver endnu grimmere

Borgerne i Gram har foreløbig bakket godt op om byens nye - og ganske alternative - krybbespil, som Lasse Sørensen (til venstre) og Johannes Gjesing har taget initiativ til. Man kan bidrage ved at indlevere sine aflagte effekter helt frem til jul. Foto: Thomas Holl
Masser af byens borgere har allerede bidraget med effekter til "verdens grimmeste krybbespil" i Gram. Og man kan være med helt frem til jul.
Annonce

Gram: ”Verdens grimmeste krybbespil” er for alvor ved at tage form i Gram.

I midten af november opfordrede to af byens ildsjæle, Johannes Gjesing og Lasse Sørensen, borgerne til i ugerne op til jul at komme med alle deres kasserede juleting – eller bare almindelige ting, som de ikke længere har brug for.

De to herrer har lånt en del af vinduet i butikslokalet på Kongevej, hvor Slotsbyens Planteforum tidligere lå, og her vil de frem til jul skabe ”verdens grimmeste krybbespil” af alverdens gamle effekter, de får indleveret og selv finder.

Og borgerne har i dén grad allerede budt flittigt ind.

Annonce

Diskougler og grim julepynt

- Vi har fået virkelig mange ting allerede - for eksempel masser af stjerner, glaskugler, figurer, grim julepynt, træ-æsker, en oppustelig snemand og et juletræ. Efterfølgende har vi så dekoreret ”krybben”, fortæller Johannes Gjesing.

Blandt de øvrige indleverede effekter er en Harry-dukke – den fra DSB-reklamerne – og to diskokugler i forskellige størrelser.


Vi har fået virkelig mange ting allerede - for eksempel masser af stjerner, glaskugler, figurer, grim julepynt, træ-æsker, en oppustelig snemand og et juletræ

Johannes Gjesing, Gram


- Den store kugle røg på gulvet med et brag, ikke længe efter at vi havde hængt den op, men med lidt gaffatape fik vi løst problemet. Nu er den med til at skabe stemning her i lokalet – ikke mindst hver dag mellem klokken 16 og 20.30, hvor der er lys i vinduerne. Og vi har da set, at flere stopper op for at kigge på krybbespillet, siger Johannes Gjesing og Lasse Sørensen.

Annonce

Sikringerne røg

Også den snemaskine, der skal puste sne ud, har givet lidt problemer.

- Da vi tændte den, røg alle sikringer i lokalet, men det fik vi nu hurtigt klaret, lyder det med et grin fra Johannes Gjesing.

Han og Lasse Sørensen ønsker med ”verdens grimmeste krybbespil” at give folk noget at grine af i en tid, der på mange måder er anderledes - hvor vi skal holde afstand og spritte af, og hvor julehyggen bliver af en anden karakter, end den plejer. Og alle fortsat er velkomne til at aflevere deres kasserede ting i containeren, der står foran butikslokalet, så krybbespillet kan udvikle sig i perioden frem til jul.

Foto: Thomas Holl

Hver dag laver Johannes Gjesing og Lasse Sørensen desuden en lille julekalender, hvor de pynter op med de grimme ting og fortæller.

- Og der er mange, der ser videoerne, kan vi se. Vi har op mod 1500 visninger om dagen. Det kunne også være sjovt, hvis vi kunne få nogle af de lokale til at komme og agere lidt, siger makkerparret og tilføjer, at det på et tidspunkt også vil være muligt at donere et beløb til sognehjælpen via MobilePay.

Man kan følge aktiviteterne på www.kirkerneigram.dk samt på Gram Kirkes Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Året der gik

Midtsyd

Året der gik

Annonce