Annonce
Midtsyd

Gram Højskole: Premiere i juni med lokalt arrangement

Forstander Jens Horstmann (tv.) og bestyrelsesformand Svend Brodersen glæder sig til snart at kunne byde de første - lokale - kursister indenfor. Arkivfoto: André Thorup
Gram Højskole afholder sit første højskoleophold den 8. - 9. juni, der er henvendt de lokale. Højskolen håber på god opbakning.

GRAM: Bag kulisserne har en håndfuld ildsjæle arbejdet på sagen et godt stykke tid, og i januar oprandt dagen, hvor forstander Jens Horstmann fik overrakt nøglerne til Gram Højskole.

Nu er der også sat dato for, hvornår der, helt konkret, atter kommer liv i de gamle sygehusbygninger i Gram. Den 8. og 9. juni afholder byens nye højskole nemlig et arrangement, der er henvendt borgere i lokalområdet, der gerne vil møde højskolen.

- Der bliver arbejdet på højtryk for at få skolen klar til start i august. Bestyrelsen har derfor besluttet at udbyde et to dages højskoleophold til alle interesserede i Gram. Det er to indholdsrige dage som henvender sig byens ældre borgere, fortæller forstander Jens Horstmann.

Annonce

Sover hjemme

Højskoledagene er med både Søren Ryge Petersen, som i øvrigt er født på Gram sygehus for 76 år siden, historikeren Henrik Lundtofte, som nu er leder af Historisk Samling fra Besættelsestiden i Esbjerg, samt professor emeritus Johs. Nørgaard Frandsen fra Odense med en fortælling om udviklingen fra land til by.

- Det er som en normal højskoledag. Med alle måltider, pauser, sang, samtale, oplæg, grin og debat. Dog skal kursisterne ikke sove på skolen. Når den sidste højskolesang er sunget om eftermiddagen, går vi hver til sit, uddyber forstanderen, som også selv vil bidrage med et foredrag.

Kurset kan kun gennemføres, hvis der er tilstrækkelig lokal opbakning til højskole-dagene.

- Derfor håber vi, at så mange som muligt vil bakke op om dette initiativ, slutter forstanderen.

Du kan læse mere om arrangementet på www.gramhojskole.dk

Annonce
Annonce
Midtsyd

Ugens klumme: De hjemlige tests

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Farjokes!

Annonce