Annonce
Midtsyd

Gram: ”Humørbussen” er blevet til ”Humørtårnet”

Lasse Sørensen (til venstre) og Johannes Gjesing sender i denne tid deres radioprogram fra nogle af kirketårnene i Haderslev Kommune. Her har de taget plads i Gram Kirkes tårn. Foto: Thomas Holl
Folkevognsrugbrødet – ”humørbussen” - er blevet kørt i garagen for en stund. I den kommende tid sender de to Gram-ildsjæle Johannes Gjesing og Lasse Sørensen i stedet deres radioprogram fra nogle af kommunens kirketårne.
Annonce

Gram: De gode historier har siden juni været omdrejningspunktet i radioprogrammet ”Humørbussen”, der bestyres af Johannes Gjesing og Lasse Sørensen.

De er henholdsvis sognepræst og organist i Gram og Fole kirker, men er også kendt som kreative ildsjæle i deres lokalområde.

Det seneste halve år har de stort set hver uge kørt rundt i Haderslev Kommune for at møde mennesker til kaffe og en snak om stort og småt i programmet, som de laver til Radio Haderslev. Studiet, som har givet navn til programmet, er Johannes Gjesings røde folkevognsrugbrød fra 1977, hvor de har indrettet sig med professionelt optageudstyr fra radioen.

Nu er rugbrødet imidlertid blevet kørt i garagen for vinteren. Det er programmet dog ikke. I stedet har Gjesing og Sørensen taget fat på konceptet ”samtaler i et kirketårn”.

Annonce

En særlig atmosfære

Forleden sendte de to værter deres program fra tårnet i Gram Kirke, og derfor er ”Humørbussen” for en stund blevet omdøbt til ”Humørtårnet”.

- Folkevognsrugbrødet er en veteranbil, og der er derfor regler for, hvor meget den må køre og i hvilke perioder. I princippet kunne vi godt sende radio fra garagen ved præstegården, men vi synes, at det kunne være mere inspirerende at gøre det fra kommunens kirketårne. Alle kender tårnene, men der er ikke særligt mange, der har været oppe i dem, siger de to radioværter.

De mener, at det lidt utraditionelle sted at sende radio fra giver noget ekstra til programmet.

- Her er en særlig atmosfære, og det kan være med til at give en anden vinkel til samtalerne, siger de.

Johannes Gjesing og Lasse Sørensen har indtil videre produceret 23 udsendelser. Man kan lytte til dem på Radio Haderslev eller som podcast på radiohaderslev.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Skrydstrup: Ildsjæle klarer julepynten

Midtsyd

Klumme: Farvel til 2020

Midtsyd

Jels: Vikingerne glæder sig til sommer

Midtsyd

Klumme: Glæde

Annonce