Annonce
Midtsyd

Gram: Julegudstjeneste flyttes til Den Holstenske Lade

Sanne Brodersen fra Gram Slot og sognepræst Johannes Gjesing glæder sig til Gram Kirkes julegudstjeneste, der i år finder sted i Den Holstenske Lade.- Rummet i laden er perfekt til formålet, og for os er det en meget stor ære at lægge hus til, siger Sanne Brodersen. Foto: Thomas Holl
Der bliver plads til flere ”kirkegængere”, når Gram Kirke flytter årets julegudstjeneste til Den Holstenske Lade. Baggrunden for flytningen er corona-situationen.

Gram: I år bliver julen mange steder nok lidt anderledes, end den plejer.

Det gælder i hvert fald for Gram Kirke. For årets julegudstjeneste den 24. december kommer nemlig ikke til at foregå i kirken, som den ellers altid gør. I stedet bliver den flyttet til Gram Slot - nærmere betegnet Den Holstenske Lade.

Faktisk bliver der tale om to gudstjenester, og interessen for dem har været så stor, at de begge er udsolgte, siger sognepræst Johannes Gjesing.

- Men hvis der bliver ledige pladser, så bliver de lagt på gram-sogn.dk og på kirkens facebookside, siger han.

Årsagen til flytningen er corona-situationen.

- Den 24. december handler det i høj grad om at være sammen. Men når man kun må være et begrænset antal mennesker samlet af gangen, så er det altså ikke det samme. Derfor opstod idéen om i stedet at bruge Den Holstenske Lade, hvor folk kan sidde spredt. Her kan der være 200 mennesker til hver gudstjeneste, og det er væsentligt flere, end hvis vi var blevet i Gram Kirke, siger Johannes Gjesing.

Sanne og Svend Brodersen fra Gram Slot er begejstrede for idéen.

- Det er første gang i vores tid, at her skal være gudstjeneste, men rummet i laden er jo perfekt til formålet, og for os er det en meget stor ære at lægge hus til. Det bliver fantastisk, siger Sanne Brodersen.

I trygge hænder

Johannes Gjesing tilføjer:

- Der bliver uden tvivl et mylder af mennesker, men på Gram Slot er man jo vant til at håndtere mange mennesker og til at håndtere Covid-19. Så det er professionelle mennesker, der sørger for, at folk kommer til at sidde på en sikker og god måde. Det hele er lagt i trygge hænder.

Til lejligheden bliver der sat en prædikestol, et alter og naturligvis et juletræ op i Den Holstenske Lade. Til gengæld er det noget mere usikkert, om Lasse Sørensen, der er organist ved Gram og Fole kirker, kan flytte det store kirkeorgel ind i laden. Det bliver nok et el-klaver, lyder det.

- Og vi har en række julekoncerter i Den Holstenske Lade op til gudstjenesten, så vi skal nok sørge for, at laden er pyntet fint op, siger Sanne Brodersen.

Man skal huske at bruge mundbind, når man går ind og ud af bygningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce