Annonce
Midtsyd

Gram-præst: - Det er ikke usandsynligt at konfirmationer må udskydes

Om årets konfirmationer udskydes eller afholdes i et andet format, er endnu uvist. Arkivfoto Jacob Schultz
Folkekirken vil stadig udføre kirkelige handlinger som dåb, vielser og begravelser, men det kan blive under andre former end normalt. Alle gudstjenester aflyses indtil videre i de kommende 14 dage.
Annonce

Gram: I lyset af de seneste udmeldinger fra den danske regering og sundhedsmyndighederne er Folkekirken nu også klar med en vejledning fra biskopperne omkring et Coronatiltag for ansatte og menighedsråd.

Alle gudstjenester aflyses indtil videre i de kommende 14 dage. Det samme gælder konfirmandforberedelse, som er sat på stand-by de næste to uger, hvor skolerne er lukket. I hvilket omfang dette vil få konsekvenser for kirkelige handlinger som netop konfirmationer, vil de kommende ugers udvikling vise.

Det helt store spørgsmål for konfirmationsramte familier må derfor være: Kan man blive nødt til at udskyde konfirmationerne?

- Det vides ikke helt bestemt endnu – men det er ikke usandsynligt, siger præsten i Gram, Johannes Gjesing.

- Biskoppen har pålagt os at aflyse al konfirmationsundervisning. I første omgang i to uger, men det kan nemt blive i længere tid. Med hensyn til konfirmationerne må tiden vise, hvad der sker de nærmeste dage. Men der er flere scenarier og særligt, hvis vi stadig taler om, at begrænsningen af deltagerantallet - max. 100 personer og helst så få som muligt - opretholdes, tilføjer Johannes Gjesing, som lige nu og her arbejder med tre scenarier for konfirmationer.

Dåb og begravelse

Alle gudstjenester aflyses indtil videre i de kommende 14 dage. Det samme gælder menighedsråds aktiviteter i sognegårde og lignende offentlige arrangementer, hvor menighedsrådet er vært. For andre kirkelige handlinger som dåb og begravelser gælder blandt andet følgende retningslinjer for præster: Tilbyd først og fremmest dåb på et senere tidspunkt, hold kun en dåb ad gangen, tal med familierne om at begrænse deltagerantallet. Samtidig pålægges der præsten, der har ansvaret for gudstjenestens afholdelse, at bede en ansat om at stå ved døren og sikre, at kirkerne ikke fyldes ud over det anbefalede antal kirkegængere.

Annonce

Flere scenarier

- En mulighed er, at konfirmationerne udskydes. En mulighed, som slet ikke er usandsynlig. For ét er kirken – men hvor skal man holde festerne bagefter? Man kunne også overveje, at konfirmationerne deles op i mange små bidder hen over dagen med for eksempel højst ti konfirmander i kirken ad gangen. Så kan der også være lidt flere gæster per konfirmand, tilføjer Johannes Gjesing, der ligesom sine kollegaer i denne tid er i tæt kontakt med biskopperne.

- Biskoppen har pålagt menighedsrådene at gå i tænkeboks. Den vejledning vi har fået, opdateres løbende, så det er en meget usikker tid for de kirkelige handlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

Midtsyd

Klumme: Familien, der vinker

Midtsyd

- Du har gjort en forskel for eleverne

Midtsyd

Gram: Mandeklubben krolfer igen

Midtsyd

Gram: Gå-fællesskab går fire aftener om ugen

Midtsyd

Klumme: Er du mon også en af dem?

Annonce