Annonce
Kultur

Gyldendal og Gram Højskole vil give litteraturen et løft - sammen

- Gyldendal har kastet sig ud i vores fælles projekt med en kæmpe ja-hat, og det kommer der masser af gode idéer og fantastiske kurser ud af, siger forstander Jens Horstmann. Pressefoto: Rico Feldfoss
Gram Højskole skal være inkubator for nye forfattere, og et sted, hvor Gyldendal kan sende sine egne forfattere på skrive-retræte.

GRAM: Gram Højskole skal fremover være inkubator for nye forfattere, og et sted hvor Gyldendal kan sende sine egne forfattere på skrive-retræte. Her kan de fordybe sig og bidrage med undervisning af litteratur-eleverne.

Det er resultatet af et nyt samarbejde mellem Gyldendal og Gram Højskole, som begge parter fortæller om i en pressemeddelelse.

- Hele højskoleidéen svinger godt med den oplysningstankegang, der er Gyldendals ophav, og vi tror på, at det kan være givende for både vores forfattere og højskoleeleverne at mødes. Det passer samtidig med vores strategiske ambitioner om at udvide grænserne for, hvad et forlag kan være, og at vi fortsat ønsker at være forlaget for hele Danmark. Samarbejdet med Gram Højskole og muligheden for at være lidt mere fast til stede i det smukke Sønderjylland passer perfekt til de ambitioner, siger Morten Hesseldahl, administrerende direktør i Gyldendal.

Annonce

Mekka for ambitiøse læsere og forfatterspirer

Samarbejdet betyder, at Gyldendal kan tilbyde sine forfattere at tage til Gram Højskole på skrive-refugium, hvor de samtidig vil kunne undervise på højskolens litteraturlinje. Dermed bliver Gram Højskole et mekka for ambitiøse læsere og forfatterspirer, som ønsker et kvalitets-skriveløft, fortæller Jens Horstmann, der er forstander på Gram Højskole.

- Vi siger på Gram Højskole, at vi skal have et tårnhøjt fagligt niveau – men at det samtidigt er altafgørende, at vi når bredt ud. Faglighed er ikke meget værd, hvis man ikke kan svare på, hvad det egentligt skal til for. Gyldendal repræsenterer bredde i ordets mest positive forstand, altså der hvor indholdet bliver så godt, at alle mulige mennesker kommer med. Det er det niveau, vi stræber efter. Mens de bor og arbejder på højskolen, kan Gyldendals forfattere komme med et helt vildt fagligt boost til vores elever. Både skønlitterært og så sandeligt også faglitterært, siger Jens Horstmann.


Vi siger på Gram Højskole, at vi skal have et tårnhøjt fagligt niveau – men at det samtidigt er altafgørende, at vi når bredt ud.

Jens Horstmann, forstander


Der er lagt op til, at de to partnere senere kan udvikle kurser sammen og arrangere publikums events med det formål at gøre litteraturen og debatten om den tilgængelig for flest mulige.

For Gram Højskole er samarbejdet det perfekte udgangspunkt for en nystartet højskole, der har ambitioner om at være blandt landets bedste.

- Det er en sand fornøjelse at møde en stor institution som Gyldendal, der tør stille sig bag ved en nystartet højskole. Det er et rygklap, vi er stolte af, og som viser, at vi har fat i en pænt lang ende. Gyldendal har kastet sig ud i vores fælles projekt med en kæmpe ja-hat, og det kommer der masser af gode idéer og fantastiske kurser ud af, siger Jens Horstmann.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokalpolitikere har en plan: 300 ladestandere til biler i hele Haderslev kommune

Annonce
Annonce
Midtsyd

Gudstjenester

Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Ung tysk organisk giver gratis koncert i Maugstrup Kirke

Midtsyd

Lyø klar til endnu en sæson i lyseblåt

Ugeavisen Haderslev

Sommerlejr nød stor opbakning

Midtsyd

Jubilæum i Vojens: Edith har givet en hånd med i 25 år

Midtsyd

Fra udsatte børn til multietnisk landsby: Knapt en halv million er på vej

Midtsyd

Slut med mundbind og leg i zoner: Kridthuset hyldede hverdagen

Midtsyd

Glæd dig: Agerskov Byfest i uge 32 bliver næsten som den plejer

Midtsyd

Historiker skal stå i spidsen for Museum Sønderjylland

Midtsyd

Vild kærlighed: Tage har tabt sit hjerte til tamræven Bamse

Midtsyd

35-årig trækker i arbejdstøjet for Toftlund: Udviklingsrådets nye formand kom selv tilbage til rødderne

Midtsyd

Se ruten: Ny Høtte-tradition kickstartes med Konexion Duo og DJ Lars Brauer

Midtsyd

Ny aftale på plads: Snart skal borgere i Haderslev Kommune sortere madaffald og tekstiler

Midtsyd

I Abkær er der plads til både hundeleg og hygge på ny bane

Midtsyd

Det bliver en fest: Lokale Team Rynkeby-helte rammer Vojens

Ugeavisen Haderslev

Gram Slot åbner dørene for ny sommeroplevelse

Midtsyd

Allan fra Vojens cykler til tops i Pyrenæerne for en verden uden sclerose

Midtsyd

Styding VVS har udvidet: Nu er der mere inspiration til nyt badeværelse

Midtsyd

Ildsjælen Jan stiller op for Venstre: - Toftlund har brug for en stærk stemme

Midtsyd

Krolfklubben Odin i Vojens går solo

Ugeavisen Haderslev

Veterantoget kører igen

Midtsyd

Ny akupunktør i Tiset: Linda inviterer andre behandlere indenfor

Annonce