Annonce
Midtsyd

Håndsrækning til nyt legeland i Arrild

- Det er en stor hjælp for os - nu kan vi for alvor komme i gang med arbejdet, siger Kaj Mamsen fra projektgruppen bag etableringen af Arrild Legeland. Her ses han sammen med sin kone, Britta. Sammen driver de Arrild Ferieby Center. Privatfoto
Projekt Arrild Legeland er blevet tildelt 25.000 kroner fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning”. Legelandet skal være for alle – såvel lokalbefolkning som turister.
Annonce

Arrild: En kreds af ildsjæle i Arrild kan nu komme videre med realiseringen af Arrild Legeland, der skal opføres ved svømmehallen i feriebyen.

Det kan de takke de sommerhusejere, der er tilknyttet Sol og Strands kontor på Rømø, for. Hvert år uddeler Sol og Strand Feriehusudlejning penge fra ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning” til lokale projekter, og i år fik projektet med Arrild Legeland den største opbakning, da sommerhusejerne skulle stemme på tre nominerede projekter.

Det betyder, at der er 25.000 kroner på vej til projektet.

- Det er en stor hjælp for os - nu kan vi for alvor komme i gang med arbejdet. Tanken er, at legelandet skal være for et tilbud for alle, og jo flere vi er, desto nemmere er det at få rejst den nødvendige økonomi, siger Kaj Mamsen fra projektgruppen.


Jeg kan sagtens forestille mig, at gæster, der bor i sommerhus på Rømø, kan finde på at køre til Arrild for at besøge legelandet, hvis det regner.

Kaj Mamsen, projektgruppen


Legelandet etableres i en hal på 1.000 kvadratmeter, som skal indeholde aldersopdelte aktivitetsområder. Inspirationen har man hentet i lignende legelande i blandt andet Varde og Hostrup.

Annonce

Både for lokale og for turister

- Vi er overbevidste om, at legelandet bliver et aktiv for både lokalbefolkning og for turister. Jeg kan sagtens forestille mig, at gæster, der bor i sommerhus på Rømø, kan finde på at køre til Arrild for at besøge legelandet, hvis det regner, siger Kaj Mamsen.

Han vurderer, at projektet er klart inden for de næste par år og skal sammen med resten af projektgruppen nu i gang med at søge fonde og landdistriktsmidler, så man kan få finansieringen på plads.

Der uddeles i alt 50.000 kroner fra Sol og Strand Rømø, og de to øvrige nominerede får hver 12.500 kroner. Ballum Idrætsforening får støtte til at få udvide sine aktivitetstilbud, og Rømø Sejlklub får penge til at købe udstyr, der skal bruges til rengøring af stedets bådebroer og terrasser.

I alt har Sol og Strand afsat en million kroner til projekter i de 21 lokalområder rundt i landet, hvor virksomheden har kontor.

Arrild Legeland

Projektgruppen bag etableringen af legelandet i Arrild består af forskellige lokale aktører:

Brugerbestyrelse Arrild Svømmehal: Annette Boll Schmidt. Arrild Campingplads: Asmus Lund. Arrild Privatskole: Per Dahlgaard. Arrild Idrætsforrenning: Brian Thomsen. Arrild Ferieby Grundejerforening: Svend Erik Mathiesen. Arrild Handels og Håndværkerforening: Kaj Mamsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Bag facaden

Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce