Annonce
Midtsyd

Høllevang-elever slår et slag for miljøet

Eleverne besøgte også Søndergården i Visby. Inden besøget havde de forberedt sig ved at lave plancher om fødevarer på bondegården. Privatfoto
Høllevangskolen i Toftlund arbejder på at kunne hejse Friluftsrådets grønne flag som tegn på, at man har et særligt fokus på miljøet og naturen generelt.

TOFTLUND: På Høllevangskolen i Toftlund arbejder elever og personale hårdt på snart at kunne få lov til at hejse Friluftsrådets grønne flag.

- Vi har lige haft emneuge med fokus på miljø,  men eleverne hjælper også i det daglige miljøet og naturen på vej ved at hvert hold har ansvarsområder udendørs, som skal holdes rene for affald. Samtidig er eleverne dagligt opmærksomme på sortering af affald og genbrug, fortæller Anja Larsen, der er lærer på Høllevangskolen, der er en specialklasserække og del af Toftlund Distriksskole. Her er 35 elever fordelt på fem hold, og hvert hold har på deres egen måde defineret og tilegnet sig ny viden omkring emnet "Fødevarer".

Skolen fik også stablet en coronavenlig forældrefordybelsesdag i hold med massevis af udendørsaktiviteter på benene. Privatfoto

- Der er - blandt andet - lavet GPS-quiz om emnet, snakket om bæredygtig fødevarer, lavet mad af spiselige planter, lavet bøgedrik og brændenælde pandekager, uddyber hun.

Annonce

- Vi har også haft en udendørs forældre-fordybelsesdag med super opbakning. Forældrene var opdelt holdvis og på forskellige tidspunkter af dagen, så det kunne foregå så covid-19-venligt som muligt.

Skolen håber på at kunne hejse det nye flag inden eleverne går på sommerferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Hvem er din ekspert?

Annonce