Annonce
Midtsyd

Høtte-formand om genåbningsplanen: - Meld nu ud - er det go eller no-go for byfesterne?

Formanden for Vojens Høtte, Tina Rosenkilde (th.), håber på et snarligt udspil fra regeringens side: - Alt andet end tavshed er bedre, siger hun. Arkivfoto: André Thorup
Hvor står byfesterne henne i regeringens langsigtede genåbningsplan? Vojens Høtte savner svar.

VOJENS: Mens blandt andet frisørerne jubler over at blive tilgodeset i regeringens seneste genåbningsplan, er der andre, som stadig venter på svar. Og de er ved at være utålmodige.

Èn af dem er formanden for Vojens Høtte, Tina Rosenkilde, som ikke synes, at byfester og markeder bliver prioriteret.

- Andre skal komme før os, blandt andet dem, som tjener penge til landet - det er klart. Men selvfølgelig er jeg skuffet over, at byfesterne ikke engang bliver nævnt i genåbningsplanen. Jeg er godt klar over, at smitterisikoen er relativ høj, når vi samles mange mennesker. Men skulle vi få lov til at afholde en traditionel Høtte i år, så er vi klar til at give den hele armen, så det kan foregå forsvarligt. Her tænker jeg både coronapas og ekstra bemanding, siger Tina Rosenkilde.


Der skal nok blive Høtte og fest. Enten på den ene eller anden måde. Vi er en garvet flok mennesker i Høtte-udvalget, som efterhånden har afholdt byfesten i en del år. Så vi ville også kunne stable en fest på benene med ret kort varsel.

Tina Rosenkilde, formand


- Det, jeg egentlig står uforstående overfor er, at der ikke bliver nævnt noget om, hvad der kommer til at ske med os byfester og markeder - også på vegne af de mange frivillige, foreningerne og forlystelserne. Jeg ville selvfølgelig blive mest glad for en positiv udmelding, men efterhånden er vi kommet dertil, at vi ville blive glade for hvilken som helst besked. Altså - er det go, eller no-go?, fastslår Tina Rosenkilde, som stadig planlægger ud fra, at Høtte 2021 bliver som den plejer - på Høttepladsen.

Annonce

To scenarier

- Vi har i Høtte-udvalget aftalt, at vi regner med, at vi kan afholde en traditionel Høtte i år. Både, fordi vi ligger forholdsvis sent på sommeren, men også, fordi vi har brug for at holde hinanden op på noget. Selvom vi er bagud med planlægningen, for det er altså begrænset, hvad man kan igangsætte i den her corona-tid, så gør vi, hvad vi kan. Og med udgangspunkt i to scenarier, et traditionelt Høtte eller en havefest, som sidste år, er der altså nok at se til. Så vi har travlt, tilføjer formanden, som midt i usikkerheden trods alt er hundrede procent sikker på én ting:

- Der skal nok blive Høtte og fest i år også - enten på den ene eller anden måde. Vi er en garvet flok mennesker i Høtte-udvalget, som efterhånden har afholdt byfesten i en del år. Så vi ville også kunne stable en fest på benene med ret kort varsel, fastslår hun.

Høtte

Der har været Høtte i Vojens siden 1969.

Høtteudvalget består af formand Tina Rosenkilde, næstformand Jens Friis, sikkerhedsansvarlig Peter Caspersen, sekretær Heidi Andersen, kasserer Martin Larsen og medlem Hans Brem.

Høtte afholdes altid i uge 34.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Toftlund får nærpolitistation

Midtsyd

Kviktest på vej til børn ned til seks år

Midtsyd

Krolfformand: - Ærgerligt at debattere på Facebook

Midtsyd

Ugens klumme: Grundstoffet i Danmark

Annonce