Annonce
Midtsyd

Hans fra Viborg er frivillig på Seniorhøjskolen: - Vi vil gerne have Gram-borgerne med

Hans Rosgaard stortrives som frivillig på Seniorhøjskolen. Foto: Mette Henriksen
Du finder Hans Rosgaard her, der og alle vegne på Sønderjyllands Seniorhøjskole i Gram. Han er nemlig frivillig, og er faktisk halvvejs flyttet til slotsbyen, for at kunne være det.
Annonce

Gram: Han har bopæl i Rødkærsbro ved Viborg, men er alligevel fast mand på Sønderjyllands Seniorhøjskoles kontor i Gram i VUC Syds tidligere bygninger på Åvej.

70-årige Hans Rosgaard er vild med højskoleverdenen. Det har han været, siden han selv var på et højskoleophold, den for seniorerne i det sønderjyske, for nogle år tilbage. Så vild, at han blev frivillig, og er det den dag i dag.

- Det er en herlig verden, og en verden jeg trives i. Højskolemennesker er generelt åbne og glade, og klar til at møde andre mennesker, og det smitter jo af på os andre.

- Jeg har stadig min lejlighed og børn og børnebørn i Viborg-egnen, og det bliver jeg ved med at have. Drengene har en alder, som gør, at morfar ikke behøver at være lige om hjørnet i dagligdagen. Nu er jeg så flyttet med Seniorhøjskolen fra Løgumkloster her til Gram, hvor jeg bor på et Bed & Breakfast, siger Hans.

- Jeg har altid været til det frivillige og foreningsmenneske, og jeg er stadig frivillig i Rødkærsbro, hvor jeg kommer fra. Det er sat lidt på stand-by for tiden, når jeg er her i Gram.

- Når det nu er en Seniorhøjskole, kan der godt være brug for en ekstra hånd til det praktiske. Jeg oplever at det giver kursisterne en form for tryghed, når jeg for eksempel kan hjælpe med kufferten eller på anden måde give en hånd med, når folk er oppe i alderen, siger Hans, der selv er 70 år.

- Jeg tænker ikke så meget over det med alderen. Livet er jo ikke forbi, fordi man går på pension - tværtimod. Når man holder sig i gang, oplever nyt og går nye veje, så føler man sig ikke gammel.

Hans Rosgaard har endnu til gode at udforske slotsbyen, men det er bestemt hensigten, for Seniorhøjskolens mange arrangementer er også for borgerne i Gram.

- Vi vil gerne have Gram-borgerne med. Derfor er det planen, at jeg skal ud og besøge de forskellige lokale foreninger og sprede budskabet. Ved siden af kurserne rummer programmet også kunst, musik, natur, sejlads, kultur - og meget mere.

- Det er en herlig verden, og en verden jeg trives i. Højskolemennesker er generelt åbne og glade, og klar til at møde andre mennesker, og det smitter jo af på os andre. Hasn Rosgaard, frivillig på Seniorhøjskolen i Gram
Seniorhøjskolen har fået skiltningen på plads på det tidligere VUC Syd område. Foto: Mette Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Midtsyd

Klumme: Bag facaden

Midtsyd

Ugens klumme: Sommerferie 2020

Annonce